Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Soudí se s nemocnicí kvůli smrti ženy: Teď mu prý za trest odmítli operovat otce!

Autor: Jana Ulrichová, lmk - 
9. září 2012
19:11

Po císařském řezu zemřela Romanu Bečkovi před čtyřmi a půl lety v litoměřické nemocnici manželka. Teď tam odmítli operovat jeho otce. Důvodem je prý dosud neukončené soudní řízení, v němž se Bečka domáhá odškodnění.

„Měl jsem bolesti. Ve čtvrtek mě v Litoměřicích hospitalizovali, zjistili, že jde o žlučové kameny, a rozhodli se mě operovat. Udělali mi všechna předoperační vyšetření. Když už jsem ale v sobotu ležel připravený na sále, přišli mi říct, že mě operovat nebudou. Vysvětlili to soudním sporem, který naše rodina s nemocnicí vede,“ tvrdí Ludvík Bečka (68).

Nemocnice zařídila jeho převoz do Ústí nad Labem, kde byl okamžitě operován. Včera už seniora Blesk zastihl doma. Z postupu litoměřických zdravotníků byl však stále ještě v šoku. „Já s nimi přece žádný spor nemám. Celý život si platím zdravotní pojištění, a teď tohle,“ dodal.

Ředitel: Chceme se vyhnout nařčení z podjatosti

Ředitel pro zdravotní péči Městské nemocnice v Litoměřicích Leoš Vysoudil přiznal, že odmítnutí operovat Ludvíka Bečku souviselo s nedořešeným soudním sporem. „Zákrok byl také zatížen určitou mírou možných komplikací. Proto bylo rozhodnuto, že bude bezpečnější provést tento zákrok na vyšším pracovišti,“ uvedl. Podle něj je v tomto případě opatrnost na místě. „Chceme se vyhnout možnému nařčení z podjatosti, zejména pokud by došlo během operačního výkonu nebo po jeho skončení ke komplikacím. Proto jsme volili tento postup,“ vysvětlil.

Rodina: Jsou to mafiáni!

Rodině Bečkových se to ale nelíbí. „My už tam vůbec nebudeme moci chodit. Měli nám to říct předem, abychom se domluvili v jiné nemocnici. Teď abychom se báli, že nás neošetří, ani když to bude akutní,“ kroutila hlavou manželka Ludvíka Bečky. Jeho syn Roman byl ještě ráznější. „Sicilská mafie se od nich může učit,“ prohlásil.

Vykrvácela po císařském řezu

Vendula Bečková (†31) vykrvácela v litoměřické porodnici po císařském řezu v březnu 2008. Lékař, který porod vedl, čelil obžalobě z ublížení na zdraví, soud ho však zprostil viny. Rodina se ale soudí s nemocnicí o zákonné odškodnění ve výši 240 000 korun, které Roman Bečka požaduje pro sebe a své tři syny (16, 15 a 4). Kromě toho rodina požaduje další částku za psychickou újmu. Podle nemocnice jde celkem o 21 milionů korun.

trebax ( 10. září 2012 21:53 )

Kolik embolií jste už v životě úspěšně diagnostikoval(a)?

trebax ( 10. září 2012 21:47 )

e.44 píše, že příčinou úmrtí bylo krvácení po špatném říznutí. Tak tedy už vůbec nevím, jak to vlastně bylo, ale ani mě to moc netrápí.

trebax ( 10. září 2012 21:44 )

Tak asi jo, já tem případ nesledoval a podrobnosti neznám, jen jsem se ptal a vyslovil domněnku.

clio ( 10. září 2012 21:32 )

Hruzostrasne kdo vsechno ma odvahu si o sobe myslet ze je doktor ....

tipr ( 10. září 2012 21:12 )

Porad se jedna o embolii .Doktor ktery nepozna embolii by nemel vykonavat praci ve zdravotnictvi.

Zobrazit celou diskusi