Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Putin v roli alfasamce: Ptáky učil létat!

Vladimir Putin s hlavou v oblacích
Vladimir Putin s hlavou v oblacích  (Autor: ČTK)
Autor: oj, ČTK - 
6. září 2012
20:08

Ruský prezident Vladimir Putin se opět pasoval do role zachránce, tentokrát ohrožených jeřábů bílých. Jako pilot motorového kluzáku ukazoval hejnu bezpečnou cestu ze Sibiře do teplých krajin.

"Jsou to krásní chlapíci, křídlo následovali zprava, zleva, svrchu. Cítím se příjemně. Ulevilo se mi, že se vše povedlo," rozplýval ruský prezident po přistání.

Prezident prozradil, že s motorovým rogalem se učil létat půldruhého roku, než si troufl na let v ornitologické stanici u Salichardu, ležícím na severním polárním kruhu. A zřejmě to byla příliš krátká doba. Rogalo totiž ve skutečnosti řídí muž sedící za Putinem.

Akce do médií unikla v předstihu a ruští vtipálci a blogeři si na svém vůdci náležitě smlsli. Kdypak Putin poletí na Mars? Anebo se tvrdilo, že "všichni zúčastnění jeřábi dostanou medaile a byty".

Známý bloger Alexej Navalnyj zase předvídal, že jak se za Stalina říkalo, že "nocí svítí okno v jeho pracovně", tak se za Putina bude říkat, že "letí nad naším domem s hejnem jeřábů". Taky se žertovalo, že Putina následovaly dva náhradní deltaplány - v narážce na Putinovu jízdu po Dálném východě za volantem vozu domácí výroby a s dvěma identickými náhradními auty na přívěsu v koloně. Koloval i úryvek z hitu 80. let, kde se pěje, že "určitě jedině deltaplán mi pomůže".

qqqq ( 7. září 2012 13:25 )

Je to obtloustlý exhibicionista -( tisk jeho špeky považuje za muskle ). Ukazuje se a ukazovat bude . Asi ho taky sodruzi nabalzamují

e.44 ( 7. září 2012 11:02 )

Alfasamec? Alfanafoukanejsamolibejblbec. Mít něco takovýho v čele země můžou chtít jenom ti, co se ještě neprobudili z minulýho režimu a žijou v představě, že právě takhle vypadá a koná skutečnej geroj

pablb-hubert ( 7. září 2012 07:13 )

Tnehle zkrachovalý kágébák je jako debil hofihofi - všude byl, všechno ví, všechno viděl a od všecho má klíče.

Zobrazit celou diskusi