Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chudoba dohlanala matku v Indii k prodeji svých dcerek!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, mokk - 
4. září 2012
08:21

Bída a hlad donutily indickou matku Purnimu Halder (35) k hroznému činu. Své dvě dcerky (8,10) prodala za dvě libry (cca 60Kč) a nejmladší čtyřletou holčičku pak obětovala zadarmo. Naštěstí jim pomohla policie, která tři dívky našla a ukryla do bezpečí.

Purnima byla v koncích. Manžel ji vyhodil z domu a ona zůstala se třemi dětmi na ulici a bez peněz. "Měla velké starosti, nemohla sehnat jídlo pro děti," řekl policejní důstojník Praveen Tripathi. Hlad a bída byly tak nesnesitelné, že se rozhodla k opravdu otřesnému řešení.

Když na nádraží přišla do styku s mužem jménem Prabhas, který měl zájem o její děti, souhlasila. Své dvě starší dcerky prodala za pouhé dvě libry (cca 60 Kč) a nejmladší holčičku obětovala zadarmo.

Záchranou jim byli sousedé

Obyvatelé obce Malancha v Západním Bengálsku naštěstí informovali o prodeji malých dětí policii. Ta začala okamžitě rozsáhlé pátrání a dívky našla. Teď jsou v bezpečí a konečně netrpí hlady.

Manžel Purnimy byl zatčen a obviněn z týrání manželky a svých dcer. Momentálně sedí v soudní vazbě.

zelena.karkulka ( 5. září 2012 00:21 )

nikde nemají dnes tolik dětí,porodnost v Africe trvale klesá,je tam také a vždy byla vysoká dětská úmrtnost, ve některých zemích se 5ti l.nedožije 80%dětí.Nebo příklad z praxe-vesnice je zvyklá uživit 50 dětí,léčí se tradičními postupy,úmrtnost celkem vysoká,ale prostě přežijí jen ti odolní.Pak tam přijedou lékaři z Evropy a začnou je plošně očkovat,léčit atb,takže je za pár let ve vesnicí 200 dětí,mají hlad,lékaři odjedou a místní si už tradiční medicínou nepomohou,zapomněli to. Stejně jako generace zvyklá na pytel rýže v Africe-tu tam nevypěstují a za 20 let zapomenou i jak se pěstují tradiční plodiny.

zelena.karkulka ( 5. září 2012 00:16 )

nebav me se o ,,chudých,, v čr,ale hlavní problém v rozvojových zemích je např.v antikoncepci-je naprosto nedostupná a rada ať teda nešukají ,je jaksi k ničemu.Nikdo nebude žít 20 let bez sexu.O jiných antiko metodách nikdy totiž neslyšeli. Navíc si vyrábí děti jako pojistku ve stáří-žádné důchody nedostanou. Rada jít pracovat s motykou např. vAfrice je taky k ničemu-půda jim nepatří,pokud něco někde vypěstují,je jim to ukradeno nebo zničeno.Pokud nezaprší v některých místech,je to opět neřešitelné,dřív to řešili totiž tak,že se stěhovali dle přírodních podmínek,pak se tam namalovali hranice dle pravítka a šmitec. Takže ono to tak jednoduché není

zelena.karkulka ( 5. září 2012 00:11 )

pytel rýže ti chvíli vydrží,ale 60kč nic moc teda,matka evidentně moc rozumu nepobrala

mandat ( 4. září 2012 19:12 )

To neni nic noveho. V 80 letech jezdili Jemenci do Indie a kupovali si tam 8 - 12 lete holcicky za pytel ryze.

honza51 ( 4. září 2012 14:10 )

Moje vyjádření má za cíl jenom jedno. Upozornit na to, že "chudí lidé" na celém světě - NEMAJÍ PROSTŘEDKY NA SVOU OBŽIVU, ale dětí mají jako hejno "svišťů" ! A pak se ve světě řeší jak jim pomoct. A hlavně, chcete mi říct, že VŠECHNY ŽENY V INDII A V AFRICE A JINDE VE SVĚTE, které mají 3-15 dětí, (které mají podobný problém) BYLY ZNÁSILNĚNY? Tomu určitě ani Vy nevěříte. Já tady nevykládám o konkrétním případu, ale jde o podstatu a jak to měla tato Indka, to nevíme nikdo!!!!

Zobrazit celou diskusi