Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Do školy už nevyrazí: Dívku (†14) zabilo odmrštěné auto

Vymrštěné auto se stalo osudným dívce stojící na přechodu. (Ilustrační foto)
Vymrštěné auto se stalo osudným dívce stojící na přechodu. (Ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, lm - 
31. srpna 2012
19:33

Tragická nehoda se stala dnes na pražském Proseku. Při střetu aut bylo jedno z nich odmrštěno mimo silnici a zavalilo čtrnáctiletou dívku stojící na přechodu pro chodce. Ta na místě zemřela.

Podle policie nedala řidička při odbočování doleva s největší pravděpodobností přednost protijedoucím autům.

"Dívka zůstala zaklíněna pod vozidlem. Policisté, kteří náhodou projížděli kolem, hned vzali hevery a zvedali auto," popsala událost mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Podle ní se jim za pomoci kolemjdoucích vůz povedlo převrátit, dívka však těžkým poraněním podlehla.

Nehoda se stala na křižovatce ulic Vysočanské a Jiřetínské kolem 16:30. Řidička fordu se střetla s vozy Volkswagen Golf a Transporter patřící společnosti převážející peníze. Na místě byl také ošetřen řidič odmrštěného auta, protože utrpěl šok.

"Policisté nyní dopravní nehodu vyšetřují," podotkla Kropáčová. S největší pravděpodobností je podle ní viníkem nehody právě řidička fordu, oficiální závěr vyšetřování však zatím není k dispozici.

nemec111 ( 2. září 2012 12:08 )

to je pravda, ale tu sviní která to způsobila tu bych oběsil!!! Procházela se tam jako nic a někam telefonaval. žádná lítost

vykutalena.vdova ( 1. září 2012 10:01 )

To chce v každém městě pranýř...Jak není strach jde to všechno do kytek....

Zobrazit celou diskusi