Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Ochrnutý muž, který marně žádal o eutanazii, zemřel: Sbohem světe, vzkázal před smrtí

Autor: INT, Lucie Marková - 
22. srpna 2012
19:38

Brit Tony Nicklinson (†58), který minulý týden neuspěl se žádostí o eutanazii u nejvyššího soudu, dnes ráno zemřel přirozenou smrtí. Muž byl ochrnutý už od roku 2005 a několik let u soudu marně bojoval o právo zemřít.

Rodina zesnulého muže prozradila, že Tony pokojně zemřel dnes v deset ráno. Jeho nejbližší několik okamžiků poté umístili na Twitter Tonyho poslední vzkaz lidem, kteří ho podporovali: "Sbohem světe, můj čas nadešel. Užil jsem si."

Manželka Jane pak sdělila: "Sice jsem ztratila lásku svého života, ale alespoň už nebude trpět." Dcera uctila Tonyho vzkazem: "Nemohla jsem si přát lepšího tátu, doufám, že máš teď klid."

Doktoři jako příčinu smrti určili zápal plic. Úmrtí Tonyho nebude vyšetřovat ani policie.

Soud zamítl jeho žádost o eutanázii

Tony Nicklinson měl již dlouho jediné přání - chtěl zemřít. Od roku 2005 byl po mrtvici plně závislý na pomoci druhých. Naději na uzdravení neměl. Britský soud mu však eutanazii nepovolil. Čtvrteční zamítnutí jeho žádosti, aby lékař, který by mu asistoval u ukončení života, nečelil obvinění z vraždy, Nicklinsona rozplakalo. Nicklinson se poté rozhodl vyhladovět.

sores ( 23. srpna 2012 09:59 )

 ANO každý by si o svém životě měl rozhodovat SÁM! I když pobožný zase říkají, nikdo si sám život nedal, tak si ho také nemá právo brát!Takto ukončil svůj život po těžké mrtvici i můj tchán, přestal prostě jíst.

nojasne ( 23. srpna 2012 09:57 )

Tak to si dovolil hodně !!! To je maření výkonu úředního rozhodnutí !!! To se úředníci pozerou.

halsar ( 23. srpna 2012 09:16 )

Přestal přijímat potravu, oslabený organismus pak zasáhl zápal plic. To je v takových situacích běžné, v eldeenkách je toho dost. U něj byl průběh zřejmě kvůli předchozímu stavu poměrně rychlý. I tak ale namísto rychlé, milosrdné smrti musel ještě týden trpět víc než předtím. četla jsem rozhovor s jeho ženou v britských novinách, nechtěl svoji rodinu zatížit vinou, a proto chtěl za každou cenu zemřít légálně a rukou lékaře.

lpitriska ( 23. srpna 2012 08:39 )

Já bych to taky povolila,spousta lidí se tady týra několik let a trápí se i jejich rodiny,přátelé

jerris008 ( 22. srpna 2012 21:35 )

Je to smutné, že člověku nedovolí důstojně zemřít. Zvíře každý na silnici "dorazí" aby se netrápilo, staré nebo hodně nemocné domácí mazlíčky také necháváme uspat, aby dál netrpěly, i když nevíme, co by si raději zvíře přálo, ale když se trpící člověk rozhodne, tak nějakej soudce mu to odepře a nechá ho trápit... Hnus tohle

Zobrazit celou diskusi