Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Znásilněná žena může sperma vypudit, šokoval americký politik

Todd Akin je zapřísáhlý odpůrce potratů
Todd Akin je zapřísáhlý odpůrce potratů  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, oj - 
20. srpna 2012
19:01

Vlna kritiky se ve Spojených státech snesla na republikánského kongresmana a velkého odpůrce potratů Todda Akina, který se nechal slyšet, že ženská těla jsou přirozenou cestou schopna zabránit těhotenství v případech znásilnění.

Todd Akin, který kandiduje v podzimních volbách do Senátu, byl v neděli večer v rozhovoru pro televizi KTVI-TV dotázán, aby vysvětlil svůj postoj k potratům a to, zda je odmítá, i pokud žena otěhotní následkem znásilnění. "Zdá se mi, podle toho, co jsem slyšel od doktorů, že je to opravdu vzácné. Pokud jde o skutečné znásilnění, má ženské tělo způsoby, jak se pokusit celou věc zastavit," odpověděl podle BBC Akin, který potraty odmítá i v případě, že se to nepodaří.

Interview vyvolalo v USA bouřlivou reakci, jak kvůli Akinově argumentaci, tak kvůli použití slov o skutečném znásilnění (legitimate rape). Demokratická senátorka Claire McCaskillová, o jejíž post se Akin uchází, slova pětašedesátiletého politika označila za nepochopitelná a urážlivá pro oběti znásilnění. Podle Terry O'Neillové, prezidentky americké ženské organizace NOW, je toto vyjádření zcela šokující.

Od výroku, který Akin později označil za nepřesné vyjádření, se distancoval také republikánský kandidát na prezidenta Mitt Romney. Jeho mluvčí zdůraznil, že v případě vítězství v podzimních prezidentských volbách nebude Romneyho administrativa proti potratům znásilněných žen.

dudinka ( 27. srpna 2012 22:58 )

Pán třeba jen říká to, co chtějí jeho vypatlaní voliči slyšet... Sám tomu věřit nemusí.

sakra ( 21. srpna 2012 13:01 )

Je možná gay a myslí si, že je to jako když vyplivne "přítelovo" semeno!!!

nofar ( 21. srpna 2012 11:24 )

Misto mozku reseto.

majojo ( 21. srpna 2012 11:11 )

Jenže oni mu vládnou.

majojo ( 21. srpna 2012 11:11 )

Možná je to brácha Kubery, ten je taky perla....

Zobrazit celou diskusi