Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

S postiženou dcerou v náručí dělá triatlon: Ona je mým srdcem a já jejíma nohama

Autor: ljš, INT - 
15. srpna 2012
13:24

Když viděl štěstí v očích své postižené dcerky v okamžiku, kdy ji při běhání v kočárku tlačil před sebou, nemohl jinak. Rick van Beek (39) se jejímu handicapu rozhodl podřídit celý svůj život.

Oddaný otec třináctileté Maddy, která je po mozkové obrně, by se právem mohl pyšnit titulem "otec století". Aby jí mohl dopřát to, co miluje, změnil od základu svůj život. Muž, který byl zcela z formy a kouřil dvě krabičky cigaret denně, začal usilovně trénovat a nyní se svou dcerou závodí v triatlonu.

"Schopnostmi je na úrovni tříměsíčního dítěte, ale jednou z mála věcí, které o ní víme, je, že miluje pobyt venku, ve vodě a pocit větru ve vlasech," vysvětlil Rick. Krátce poté, co si to uvědomil, změnil úplně svůj životní styl a začal trénovat. Od té doby se už se svou dcerou zúčastnil asi sedmdesáti závodů. Při běhu ji nosí v náručí, při plaveckých disciplínách ji za sebou táhne na člunu a na kole ji vozí ve speciálním kočárku.

Maddy diagnostikovali mozkovou obrnu dva měsíce poté, co se narodila. "Byl to jeden z nejhorších dní našeho života. Každý se modlí, aby jeho děti byly zdravé a i já bych si po těch letech nepřál pro svou dceru nic jiného než, aby byla zdravá. Kdyby ale nebyla taková, jaká je, nebyli bychom ani my lidmi, kterými jsme dnes," řekl v rozhovoru pro televizi Fox 17.

lpitriska ( 15. srpna 2012 16:59 )

Nic novýho pod sluncem-cynickej debža

lpitriska ( 15. srpna 2012 16:57 )

Teda to je frajer

kukulik75 ( 15. srpna 2012 16:03 )

Jak to myslíš? Jako, že to, co ten člověk předvádí není nic moc?

decathlonuv.fotr ( 15. srpna 2012 15:20 )

rychle klobuk nahoru.. foter

nico ( 15. srpna 2012 15:07 )

Kloubouk dolů, pane "Táto"

Zobrazit celou diskusi