Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zbloudilý plavec prošel kontrolou letiště JFK za 2 miliardy

Autor: Ladislav Leimer - 
14. srpna 2012
13:06

Letištním terminálem newyorského Kennedyho letiště se procházel jen v plavkách a žluté záchranné vestě. Když ho zadrželi pracovníci letiště, ještě z něj kapala voda. Přesto plavec Daniel Casillo (31) prošel všemi bezpečnostními zónami letiště nepozorován.

Kennedyho letiště leží v newyorské čtvrti Queens na pobřeží Long Islandu a patří k nejrušnějším v USA. Po teroristických útocích na New York a Washington v roce 2001 se na letišti výrazně zpřísnila ostraha a byla posílena bezpečnostní opatření. Opatření stála dvě miliardy, a jak se zdá, jsou úplně k ničemu.

Došlo mu palivo, a tak plaval

Daniel Casillo (31) plul na moři na svém vodním skútru. Došlo mu však plavidlo, a tak skočil do vody a vyrazil směrem k nedaleké přistávací dráze letiště. Když doplaval k pevnině, přelezl 2,4 metru vysoký plot a dostal se tak na prostory letiště. Cestou k terminálu musel minout spoustu čidel citlivých na pohyb a nejmodernějších videokamer, které ovšem na jeho chůzi nijak nereagovaly.

Přešel dvě přistávací dráhy

Casillo poté přešel pěšky hned dvě přistávací dráhy, které jsou dlouhé tři kilometry. Teprve když se blížil k terminálu, spatřil ho první zaměstnanec letiště. Casillo byl pracovníky letiště zadržen až v terminálu letiště. „Potřebuji pomoc,“ řekl jim muž v plavecké výstroji. Letištní ostraha nyní zkoumá, jak je možné, že muž prošel všemi bezpečnostními zónami nepozorován. Než se přijde na chybu, která výpadek bezpečnostních systémů způsobila, budou na letišti přítomni policisté.

luckypunch ( 14. srpna 2012 14:45 )

došlo mu plavidlo, tak odjel na povidlech. V tom plesku jsou opravdu negramoti

souki21 ( 14. srpna 2012 13:44 )

Autor měl jistě na mysli, že mu došlo palivo ve vodním skůtru ne plavidlo

souki21 ( 14. srpna 2012 13:44 )

Autor měl jistě na mysli, že mu došlo palivo ve vodním skůtru ne plavidlo

Zobrazit celou diskusi