Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Americká letecká společnost vykázala z letadla mimino: Šlo prý o teroristu

Osmnáctiměsíční holčička byla označena za teroristu
 (Autor: Reprofoto ABC News, Profimedia.cz)
Autor: Zuzana Rathouská, INT - 
11. května 2012
20:10

Americká letecká společnost JetBlue by si mohla ušít z ostudy kabát. Za nežádoucí osobu na palubě označila osmnáctiměsíční holčičku. Zaměstnanci batole vynesli a nepovolili mu další let.

Zadržení malé Rijanny proběhlo před startem letadla z texaského Fort Lauderdale. K jejím rodičům přistoupil letištní zřízenec a prohlásil, že s nimi chce hovořit odbor Bezpečnosti dopravy. Na otázku otázku vyděšené matky, z jakého důvodu s nimi chtějí tito lidé mluvit, odpověděl, že její dcera je na seznamu lidí, kteří nesmějí létat.

Následovalo vyvedení z letadla, prověřování a nakonec omluva letecké společnosti. Nemilou situace zřejmě zavinila chyba v počítačovém systému. Rijannino jméno bylo spojeno se jménem jednoho z teroristů, který je zapsán na seznamu nežádoucích osob.

Rodině byl jako kompenzace nabídnut večerní let. Tuto nabídku však odmítli s tím, že jsou příliš rozrušeni. "Předváděli nás jako v cirkuse, kvůli tomu, že moje žena nosí hidžáb," tvrdí otec, který situaci těžce nese a cítí se ponížen.

 

 

djaba ( 12. května 2012 20:16 )

Není divu ,že je vyhodili.Nedávno jsem byl na malém městě v Tescu a přišli tam nakupovat nějací tmavší se zahalenými babami.Normálně se obchoďáček vyprázdnil , i já jsem radši vzal kramle .

e.44 ( 12. května 2012 12:11 )

Když je pro tebe cestování stresující tak necestuj. Kdyby ta ženská na sobě neměla hadry pod který se vejde půlka zbrojního arzenálu, tak by žádný problémy nebyly. Tyhle nesmyslný ponižující přežitky ať si nosej muslimáci doma, ale do civilizovanýho světa ať to netahaj.

sal0me ( 12. května 2012 08:09 )

 Jestli její matka nosí hijáb, tak to samotné už by mělo stačit k vykázání z letadla.

kuniksicht ( 11. května 2012 23:57 )

a ta demence ma pokracovani uz i v evrope. dementni cesi si nedokazi poradit s dementni vladou.vsude sama demence....chytrych zustalo jen par.

dudinka ( 11. května 2012 22:13 )

Doufám, že jsi to myslela jako vtip. Každé cestování je stresující, a teď ještě něco takového...

Zobrazit celou diskusi