Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Nejodvážnější důchodkyně v Česku: V 95 letech skáče padákem!

Marta Kubátová na kolínském letišti se svým synem před seskokem
Marta Kubátová na kolínském letišti se svým synem před seskokem  (Autor: Archiv Marty Kubátové)
Autor: Richard Veselý, Klára Fischleinová - 
13. srpna 2012
05:00

Nejodvážnější důchodkyně Česka! Tak se dá bez přehánění označit Marta Kubátová (95). Ve svém věku má totiž pořádně neobvyklý koníček – skákání s padákem.

Strach je dobrý jen pro bábovky! S takovým heslem se paní Kubátová rozhodla splnit si svůj dávný sen a vyzkoušet si seskok s padákem ze čtyř tisíc metrů.

„Je to velká výjimka, před paní Kubátovou opravdu hluboce smekám, pokud vím, nikdo starší u nás nikdy neskočil. Ten seskok s ní je pro mě velká čest,“ popsal Emil Franěk, který tandemové seskoky provozuje.

Odvážná důchodkyně poprvé skočila ve svých dvaadevadesáti letech. Instruktor si ji natolik oblíbil, že jí slíbil další seskok jako dárek k pětadevadesátým narozeninám. „Myslel jsem to spíš jako žert, takže jsem byl dost překvapený, když mi její příbuzní před čtrnácti dny zavolali, že si babička opravdu chce znovu skočit,“ řekl se smíchem Franěk.

Pustí se do odvážného kousku znovu? Čiperná důchodkyně, která prý dodnes na své zahradě leze po stromech, aby ostříhala větve, nebo si sama natírá střechu chaty, v tom má jasno: „Tak zase příští rok,“ prohlásila spokojeně po seskoku ještě na mosteckém letišti.

VIDEO seskoku paní Kubátové shlédněte ZDE>>

vrtajzub ( 14. srpna 2012 12:41 )

95 rokov, ovláda padák, babka plná života, hm, zastreliť ju nemôžu, tak možno čakali že sa padák neotvorí, v tom prípade sa prepočítali. Tak prajem dalších úspešných 95 rokov sympatickej bábrlinde

decathlonuv.fotr ( 13. srpna 2012 22:00 )

naidka

decathlonuv.fotr ( 13. srpna 2012 22:00 )

honza51

abzk ( 13. srpna 2012 21:39 )

Ty šašku počmáranej, jseš vůbec schopnej pochopit na co byl můj příspěvek reakcí? Nebo je ti to jedno a jenom tady naplňuješ svojí úchylnou potřebu exhibovat za každou cenu?

honza51 ( 13. srpna 2012 21:28 )

No to jsem to dostal. Já jsem napsal svů názor a od té doby do mě šiješ, jak pošahaný(á) . Protože se snažíš vnutit mi Tvůj hloupej názor. Tak se uklidni, dej si studenou sprchu a pak zase něco vypoť.Hňupe!

Zobrazit celou diskusi