Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Unikátní skok z 36 kilometrů odložen: Kvůli špatnému počasí!

Autor: shp - 
9. října 2012
20:49

VIDEO | Adrenalinový nadšenec Felix Baumgartner (43) se dnes  znovu pokusil dokázat to, co se nikomu předtím ještě nepovedlo. Rakušan chtěl skočit z výšky 36 576 metrů a překonat rychlost zvuku! Špatné počasí mu to ale nedovolilo.

Odvážný Rakušan, kterému se přezdívá Odvážný Felix, se měl nechat vynést v neprodyšné gondole s objemem 850 tisíc kubických metrů helia, až za hranici atmosféry. Seskok byl naplánován na dnešek v Novém Mexiku. Počasí ale jeho plány zhatilo, skokan se však o totéž pokusí znovu zítra nebo ve čtvrtek.

Poletí rychlostí 1100 km/h

A jak bude celý seskok vypadat? Baumgartner bude vynesen do takové výšky, že se bude ocitat již ve vesmíru. Seskok by měl trvat 6 minut a při rychlosti 1100 kilometrů v hodině by měl překonat dokonce rychlost zvuku. Jestli dnešní pokus vyjde, překoná Odvážný Felix nejen rekord seskoku z nejvyšší výšky, ale též nejvyšší rychlosti dosažené při volném pádu, nejvyššího letu balonu s lidskou posádkou a nejdelšího volného pádu. Držíme mu palce!

Půjde mu o život

Odvážný Felix musí být asi opravdu velmi odvážný. Při letu bude sestupovat z jedné vrstvy atmosféry do druhé, může dosáhnout nadzvukové rychlosti, velkému tlaku bude čelit 6 minut. Co když se mu neotevře padák? Je to bezesporu velmi riskantní skok, všechno musí být provedeno naprosto bezchybně!

sateblit ( 10. října 2012 04:45 )

powerball: u VŠECH těch fotek je popisek stejný i když na nich ani není ! Myslícímu člověku je to jasné.....

domrdka ( 10. října 2012 00:29 )

Chce prostě umírat za hezkého počasí.

keanwood ( 9. října 2012 20:53 )

jdi už do pr......e.... Promiň...

montevideo ( 9. října 2012 20:34 )

Nechceš si taky skočit, ty debile?

veradobrilkova ( 9. října 2012 20:28 )

Lidi, 95% naroda si alespon jednou v zivote vsadilo loterii. Ja ne! Nechci zivit sejdire typu Husak a spol, protoze v loterii NIKDY NIC NEVYHRAJETE! Objevila jsem ale system www.Cervena-Cerna.cz a konecne se penizky sypou i ke me! Velice doporucuji! Nesazejte v loterii, vyzkousejte toto a budete nadseni!

Zobrazit celou diskusi