Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Na Janouška pošlou psychiatra: Posoudí kmotrovu příčetnost

Autor: simao, ČTK - 
10. srpna 2012
08:08

Srazil v opilosti Vietnamku, místo trestu si však užil slunečné léto u Jadranu. Žalobkyně Romana Janouška však nezahálí, jak by se mohlo zdát. A na pražského kmotra posílá psychiatry.

Z incidentu na konci března, kdy boural, přejel řidičku, která chtěla nehodu řešit, a hrál "na babu" s policisty, vyvázl zatím Roman Janoušek bez vážnější újmy.

Trest mu však stále hrozí, ještě nemá vyhráno, ačkoliv se snažil o štědré mimosoudní vyrovnání. Nyní přichází na řadu soudní znalec v oboru psychiatrie, který má posoudit, jak je na tom vlivný lobbista co se duševní stránky týče.

Rozhodla to žalobkyně ve spolupráci s královéhradeckými vyšetřovateli, jak píšou dnešní Lidové noviny. "Rozhodnutí mi přišlo od policistů na stůl zhruba před třemi týdny," potvrdil Janouškův advokát Vít Široký.

Policie viní Janouška z úmyslného těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až 10 let vězení. Jenže pokud by znalec určil, že Janoušek jednal v nepříčetnosti, která by nesouvisela s alkoholem, mohl by vyváznout bez trestu. Shodují se na tom i dopravní experti.

"Pokud se prokáže, že člověk jednal v nepříčetnosti, tak se trestný čin překvalifikuje a jemu to může dost pomoci," okomentoval Janouškův případ odborník na dopravní právo Tomáš Beran.

slay ( 10. srpna 2012 19:52 )

Přístroje používané u policie (vesměs přístroje Dräger), jsou kalibrované a rovněž ověřené metrologickým ústavem. To, že se celá věc pravděpodobně nedostane k soudu neznamená, že se něco zamete pod koberec. V TV jsem zaslechl, že snad Janoušek nabízí dosti tučné bolestné, takže se věc vyřeší narovnáním § 309 tr. řádu nebo podmíněným zastavením trestního stíhání § 307 tr.ř. (takto to lze vyřešit nejen u podnikatele Janouška, ale i u skoro každého obviněného - tedy v zákonem stanovených případech). To, že poškozená řekne, že jí Janoušek nepřejel ještě nic neznamená, jelikož to celé nestojí na jediném důkazu - výslechu poškozeného nebo svědka. Maximálně tam dojde ke zmeně právní kvalifikace ve prospěch Janouška, toď vše.

ixtlil ( 10. srpna 2012 18:20 )

Dobrý den, on je asi získával ty love tak, že uvrtal do nějakých "choulostivých" situací pražské papaláše a tím byli vydíratelní a tak asi začali (pražští radní a politikáři) mu platit formou přihrávání zakázek s "výhodnou" cenou a tak stojí MHD kč 32 . Takhle podnikat není problém , ale je to asi podnikání na úrovni calabrijské mafie .Ještě by chtělo toho šmejda utratit a zalít do betonu někde na stavbě a použít jako třeba patku v zemi , jako to dělá ta mafie , co podniká ve stavebnictví .

qqqq ( 10. srpna 2012 13:35 )

Kdyby tak podobný debil jako Janoušek přejel Fešáka Huberta . Jak by pak Hubert zpíval ? Třeba na kolečkovém křesle ?

qqqq ( 10. srpna 2012 13:13 )

Byla zahájena mediální příprava na zametení pod koberec . Žalobkyně evidentně plní úkol zadaný kmotrem či pražskými kmotry . Je to výsměch právu.

ixtlil ( 10. srpna 2012 12:43 )

Dobrý den , ona je ale i s obuví kristuskama potíž, nejsou vůbec levné. Mám je též od firmy Faraon sandals , v Praze za ně chtěli kč 1490 , v České Lípě kč ve firemní prodejně 1200 , ale já jsem je dokázal mít za kč 600 z jejich podnikové prodejny za akční cenu cosi jako gladiátorky. Jinak , něco takového jsem čekal, že zmůže šmejd s kouzelnou mocí peněz vyváznout . Zde by pomohlo to, co navrhoval Dr. Antekirt , že je nutno vykonat dílo spravedlié odplaty, jelikož věc nebylo možno podstoupit řádnému soudu, takže to s právem stálo za houby už před 130 lety . Asi by přišel vhod nějaký chlap s diverzantskou puškou a přesný výstřel ze 2 km a rtuťová střela a pak odpad hodit do moře , třeba i v Chorvatsku . Tady to již bude jen horší , tohle zřízení je v závěrečném systému věcí a přes něj nejede vlak , nemá žádnou budoucnost, jen horší a ještě horší .

Zobrazit celou diskusi