Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Prokletá rodina: Dva bratři zemřeli během jediného dne! To jsou oni

Autor: Jiří Krušina, Slávka Červená, lmk - 
17. července 2012
05:31

Krutá rána osudu nemilosrdně zasáhla rodinu Hedviky D. z Dobratic na Frýdecko-Místecku. Během 24 hodin ztratila dva syny, její těžce nemocný manžel skončil v nemocnici a ona se zhroutila. Poslední člen rodiny, dcera Gábina, je v jiném stavu a v blízké době bude rodit.

Smutek zachvátil nejen rodinu, ale celou vesnici. Bratři zemřeli během 24 hodin. Rudolf D. (†28) zemřel pod koly vlaku ve Frýdku- Místku ve čtvrtek. Jeho bratra Vladislava D. (†26) našli mrtvého ve stanu na festivalu Master of Rock ve Vizovicích v pátek. Podle svědků pořádně zapil bratrovu smrt a ve spánku mu selhalo srdce.

Slzy a pláč

Všude slzy a pláč. Tak to teď vypadá v Dobraticích. „Kluky jsem znal od dětství. Oba byli naprostí pohodáři, pracovití. Je to hrozná rána,“ řekl Blesku jeden z místních.

Matka mrtvých bratrů Hedvika se zhroutila a je v péči lékařů. Ve špitále skončil také otec kluků Ruda, který sám bojuje dlouhé měsíce o život s těžkou nemocí. „Nedivím se, že se Hedvika sesypala. Vždyť má těžce nemocného muže, a teď ta tragédie. Snad to zvládne. Má ještě dceru Gábinu, která bude brzy rodit,“ prozradila seniorka z vesnice. Neštěstí dohnalo k slzám starostku Dobratic Alenu Kacířovou. „Je to hrozná tragédie, kterou všichni prožíváme s rodinou,“ sdělila starostka obce.

Sebevražda, nebo nepozornost

Někteří z Dobratických mluví o Rudolfově smrti jako o sebevraždě, prý kvůli nešťastné lásce. Jiní zase říkají, že často chodil se sluchátky na uších a přes koleje si krátil jen cestu. Policie železniční neštěstí vyšetřuje. „Věc je na začátku šetření a nejsme schopni říci, zda šlo o nešťastnou náhodu, nebo sebevraždu,“ uvedl policejní mluvčí z Frýdku-Místku Vlastimil Starzcyk.

Upil se k smrti?

Zlínští policisté sdělili, že Vladislav D. začal na festivalu Master of Rock hodně pít až poté, co se dozvěděl o bratrově smrti. „Kamarádi jej i s přítelkyní odvedli do stanu, aby se oba prospali,“ řekla policejní mluvčí ze Zlína Jana Macalíková.

Nehybné tělo Vladislava objevila po probuzení jeho dívka. „Přivolaní záchranáři přes veškerou snahu mladíka k životu nepřivedli. Podle všeho zemřel na selhání srdce. Jakou roli v jeho smrti sehrál alkohol, určí až soudní pitva,“ dodala policistka.

zelena.karkulka ( 17. července 2012 18:34 )

nechápu proč píšou špitál,snad nemocnice,ne?

zelena.karkulka ( 17. července 2012 18:33 )

asi

zelena.karkulka ( 17. července 2012 18:32 )

kdepak je diskuze k Vítej myško?!

fouk.si ( 17. července 2012 11:47 )

Blesk by patřilo hnát posranou metlou....Sprosťáci !!!

fouk.si ( 17. července 2012 11:45 )

Proč prokletá rodina???? Spíš nešťastná rodina Blesk zase perlí.Špizovat na takovém smutném případu je bezohlednost !!!!Všichni v Blesku se styďte....

Zobrazit celou diskusi