Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nehoda kamionu v Přerově: 16 lidí uniklo smrti o vlásek

Autor: Slávka Červená - 
4. července 2012
05:00

Šestnáct lidí jen těsně uniklo smrti při pondělní nehodě kamionu v Přerově. Řidič (49) zde zatím z neznámých důvodů vjel do protisměru a mnohatunový kolos napálil do dvoupodlažního domu. Řidič byl převezen do popáleninového centra v Ostravě.

„Dům si prohlédl statik a z bezpečnostních důvodů policie udělala opatření. Chodci musí dům obcházet. Okolnosti havárie nejsou jasné. Řidič je podezřelý z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti,“ sdělila mluvčí policie Irena Urbánková.

Nehodu jako zázrakem přežila prodavačka obuvi i dívka (16) s maminkou o patro výš. V nejbližším okolí měli obrovské štěstí i další lidé, kteří zde žijí nebo pracují.

Pokračuje vyšetřování nehody, policisté zkoumají, zda došlo ke spáchání trestného činu z nedbalosti. "Dechová zkouška u řidiče kamionu kvůli jeho zraněním nebyla provedena, byl nařízen odběr krve," uvedla přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Klikněte na foto a zvětšete si infografiku:

Nehoda v Přerově v podrobné grafice Nehoda v Přerově v podrobné grafice | Archiv Blesku

Havarované vozidlo prozkoumají znalci. Výslech muže zatím nebyl možný kvůli jeho zdravotnímu stavu. Řidiče vrtulník přepravil s popáleninami na nohou a zádech do ostravského popáleninového centra. Na budově, tahači s návěsem, chodníku a dopravním značení vznikla škoda za téměř čtyři miliony korun. Škoda na zboží v prodejně obuvi, jež se v budově nacházela, zatím vyčíslena nebyla.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi