Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policisté budou sousedit s nevěstinci: Stěhují se do Smeček

Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
2. července 2012
21:37

Kontroverzní pražská ulice Ve Smečkách, kde je jedna z nejvyšších koncentrací nevěstinců na metr čtvereční nejen v hlavním městě, bude otevírat nový "podnik". V jeho oknech však tentokrát nespatříte lepé, nakrucující se děvy, ale uniformované muže zákona.

Spor kolem nevěstince Ve Smečkách, který lákal na spoře oděné dívky, kroutící se přímo před zraky potenciálních zákazníků, procházejících po ulici, skončil uzavřením podniku. 

Praha 1 však chce mít nad nechvalně známou pražskou ulicí co nejbedlivější dohled, a tak předala městským policistům v problematické oblasti novou služebnu. Otevírat by se měla v následujících dnech, prozradil starosta městské části Oldřich Lomecký (TOP 09).

Policejní služebna několik metrů od nevěstince

Starosta prý doufá, že přítomnost strážníků zajistí veřejný pořádek a erotickým podnikům odradí potenciální zákazníky. "Prostory jsou stavebně hotové, bude je nutné ještě dovybavit, což je záležitost několika dnů," sdělil novinářům na tiskové konferenci Lomecký.

Služebna přitom bude několik metrů od zmiňovaného nevěstince, do kterého kolemjdoucí lákaly prostitutky ve výlohách. Odbor výstavby ale v květnu nařídil vyklizení budovy, její vlastník totiž údajně nedodal úředníkům potřebné dokumenty ve stanoveném termínu. A radnice si oddychla, že se jí podařilo proti pražské uličce lásky konečně účinně zakročit.

Zákon na regulování prostituce totiž Česká republika nemá a radní i policisté jsou jinak proti provozovatelům nevěstinců bezbranní. Magistrát proto připravuje novelu zákona, podle které by prostitutky měly mít k provozování své činnosti oprávnění.

jaramila ( 3. července 2012 09:14 )

To budou mít dámy radost. A hoši to budou mít blízko!

pompiduik ( 3. července 2012 06:43 )

Naprostý souhlas MP měla již být dávno zrušena ona se však přestěhuje na toto místo aby jejich velitel Stejskal na ně mohl koukat z okna svého bytu a udílet jim pokyny

bidlo62 ( 2. července 2012 22:58 )

Všechny kurvy na jednom místě!

husqarnowicz ( 2. července 2012 22:37 )

A když na kluky přijde touha, budou si moct jít o rauchpauze odstříknout. Přece nebudou p.r.c.a.t. vlastním dětem mámu, když to budou mít hned vedle, téměř na pracovišti.

monza ( 2. července 2012 21:51 )

Aspoň to budou mít kousek pro výpalné a poplatky za ochranu!

Zobrazit celou diskusi