Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krůček od tragédie: Holčička se v Praze málem upekla v autě

Nebezpečné vedro: Nezapomínejte děti v autosedačkách! Teplota v autě může vyšplhat snadno na teploty, které ohrožují jejich životy!
Nebezpečné vedro: Nezapomínejte děti v autosedačkách! Teplota v autě může vyšplhat snadno na teploty, které ohrožují jejich životy!  (Autor: Profimedia.cz, Foto Blesk - Martin Hurda)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
21. června 2012
18:35

To, před čím varoval nedávno Blesk, se mohlo stát krutou realitou. Chybělo málo a v Praze na Vinohradech došlo k tragédii. Matka zabouchla i s klíči svou dceru v autě a ta se málem díky rapidně vzrůstající teplotě upekla!

Po ulici v Praze na Vinohradech pobíhala zoufalá matka, "podařilo" se jí zabouchnout svou malou dcerku a také své doklady, telefon i klíče v autě.

"Krátce před půl třetí odpoledne jsme přijali oznámení od matky dívenky, té půjčil svůj mobilní telefon kolemjdoucí muž," potvrdila policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Nechybělo mnoho a nemluvně se v autě upeklo! Teplota začala rychle stoupat, a když policisté a záchranáři dorazili na místo, raději urychleně rozbili okýnko a děvčátko z auta vytáhli. Začalo prý být již celé rudé a pot z něj takřka sršel. 

Včasný zásah tak bez přehánění zachránil holčičce život. Jak ukázal průzkum Blesku, v extrémně teplém počasí, které nad Českem v posledních dnech panuje, totiž roste teplota v autě velmi rychle. Na přímém sluníčku může vystoupat až na 70 °C!

arcaben ( 22. června 2012 11:20 )

Ježiši,to všem mámám vymyli mozek nebo co???Jedna strčí kočár s děckem cizí holce,která ho následně zahodí do křoví a s kočarkem foukne,druhá máma zase neumí rozbít okýnko u auta aby zachránila vlastního potomka??!!

maximillian ( 22. června 2012 06:46 )

Primitivni KUN*DA

musoad ( 21. června 2012 22:56 )

,,To, před čím varoval nedávno Blesk, se mohlo stát krutou realitou." Kdyby v sobě matka měla trochu zodpovědnosti, tak si přečetla nedávno Blesk a určitě by se jí to nestalo... Někdy bych chtěl vidět ty redaktory Blesku- má to alespoň základní školu...?

maxerter ( 21. června 2012 21:17 )

Neco naprosto fascinujiciho - brzo jiz nebude mozne! HORI! viz http://sux.cz/f72c

kacota ( 21. června 2012 21:13 )

Predbehol si ma, presne to som sa chcela opýtať. Ked sa to už stalo, čo bránilo matke aby rozbila to okno sama prvým kameňom, napríklad to vzadu na kufri, aby malej neublížili črepy ..?

Zobrazit celou diskusi