Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Za napadení doktorky klackem zaplatí pacientka jen pokutu

Napadení doktorky v Olomouci policie jako trestný čin neklasifikovala (ilustrační foto)
Napadení doktorky v Olomouci policie jako trestný čin neklasifikovala (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
22. června 2012
08:57

Tahle událost z jedné soukromé ordinace v Olomouci šokovala. Pacientka (62) zaútočila na ošetřující lékařku klackem. A způsobila jí pětitýdenní neschopnost. Policie to však jako trestný čin neklasifikovala, pacientce hrozí jen pokuta v přestupkovém řízení.

Vyšetřování útoku pacientky na doktorku na oddělení ORL, který se odehrál začátkem února na soukromé poliklinice Spea v Olomouci, je u konce. A podle policie se o trestný čin nejednalo. Šlo tak pouze o přestupek.

Situace byla přitom značně dramatická - překvapená doktorka dostala několik ran přes záda, situaci musela řešit ochranka, které se podařilo rozlícenou pacientku zpacifikovat.

"Bohužel se tak rychlému útoku nedalo vůbec nijak zabránit. Žena využila okamžité situace, kdy z ordinace lékařky vycházel pacient, neomaleně tam vtrhla, a než se kdo vůbec nadál, vytáhla zpod kožichu poměrně masivní klacek a vzala jím paní doktorku po hlavě a pak i po zádech," sdělil tehdy Blesku zástupce ředitele polikliniky Petr Němeček.

Útočící ženě však v přestupkovém řízení hrozí pouze pokuta. Lékařka přitom po napadení klackem skončila na pětitýdenní pracovní neschopnosti. Z právního hlediska se ale nejednalo o pracovní úraz.

Po ženě však bude poliklinika vymáhat náhradu škody za ušlou mzdu lékařky, kterou jí zařízení zaplatilo. Podle Němečka mělo navíc zařízení značné problémy, aby provoz ordinace po dobu zotavování lékařky zachovalo.

zelena.karkulka ( 22. června 2012 20:54 )

tak si to s bábou vyřídím nějak dizgrétně bokem

arcaben ( 22. června 2012 10:32 )

Ještěže babča netřímala v rukách mačetu,tady to začíná být národním sportem=řezat lidi hlava-nehlava.Chcete-li vidět rozzuřené důchodce v akci,pak se jděte podívat do nejbližšího marketu,když tam začíná akční týden!!!To se nebudete stačit divit!!

Zobrazit celou diskusi