Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Lupič přepadl v Brně banku: Poztrácel peníze a ujel na kole

Autor: Gabriela Peringerová - 
20. června 2012
10:34

VIDEO - Loupežné přepadení banky, které spíše připomíná scénu z parodie na akční film, řeší brněnští kriminalisté. Muž ve středních letech se rozhodl přilepšit si cizími penězi z banky a zamířil do pobočky spořitelny v Křídlovické ulici. Peníze dostal, ale téměř všechny je poztrácel na cestě ven z banky. Než ujel na kole, vypadl mu z kapsy i granát. 

Muž nejdřív přistoupil k přepážce, kde obsluze předložil lístek s výhružným textem, že má u sebe granát a chce všechny peníze. Granát pokladní i ukázal.

Vyděšená žena mu ze strachu vydala bankovky, které si zloděj vzal do náruče a otočil se k východu. Při cestě zpět mu ovšem začaly peníze padat na zem a velká část mu upadla přímo před bankou na chodník. Z kapsy mu vypadl také, naštěstí nefunkční, granát. Zloděj se zřejmě již nechtěl dále zdržovat, nasedl na kolo a od banky ujel. Pracovníci banky si pak peníze z chodníku posbírali a zjistili, že si odvezl jen necelých třicet tisíc korun.

Video Loupežné přepadení banky v Brně. - Policie ČR
Video se připravuje ...

Policisté po pachateli loupežného přepadení intenzivně pátrají. "Žádáme o pomoc i veřejnost. Máme záznamy z bezpečnostní kamery. Jedná se o muže ve věku přibližně 40 let, vysokého asi 175 cm, plnoštíhlé postavy. Na tváři měl hustý nepřirozeně vypadající plnovous, možná se jednalo pouze o maskování. Měl dioptrické brýle s kulatými obroučkami a na hlavě tmavou čepici s kšiltem. Vlasy má krátké tmavé barvy. Hovořil česky bez přízvuku," popsala lupiče mluvčí policie Andrea Straková.

Jakékoliv informace, které by mohly pomoci ke zjištění totožnosti zloděje, mohou lidé volat na tísňovou linku 158.

rene-artua ( 20. června 2012 14:05 )

amatér, ale nějak začít musí

naidka ( 20. června 2012 11:21 )

To mohl být i Vondra. Fousy má nalepené nakřivo.

marie60 ( 20. června 2012 11:18 )

Připadne mi, že je to teprve zloděj__začátečník. Takových však bude přibývat.

babka54 ( 20. června 2012 11:02 )

To je ale blbec

Zobrazit celou diskusi