Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Chrtovi dali život, on je pak zachránil

Kelsey, Kerry a Linden Jubbovi (zleva) vděčí za svůj život chrtovi Edwardovi, kterého zachránili před utracením
Kelsey, Kerry a Linden Jubbovi (zleva) vděčí za svůj život chrtovi Edwardovi, kterého zachránili před utracením  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Ladislav Leimer, Kjos - 
20. června 2012
04:47

Vysloužilí chrt Edward zažil týrání, hrozilo mu utracení, ale naštěstí dostal nový domov u rodiny Jubbových. Za záchranu se odvděčil stejnou mincí, vzbudil svou adoptivní rodinu právě včas, když v domě začalo hořet.

Když Edwarda nalezli pracovníci útulku pro zvířata, byly na něm patrné známky týrání. Dle nich byl anglický chrt běžeckým psem, když se však stal nadbytečným, jeho původní majitel ho nechal vyhladovět a dokonce o něj típal cigarety. Edwardovi hrozilo kvůli zbídačenému stavu utracení, pes však naštěstí nalezl nový domov u rodiny Jubbových z britského Hullu.

Štěkal, dokud je nevzbudil

Díky nim se jeho zdravotní stav zlepšil a stal se členem rodiny. Byl velmi klidný, jedné noci však své páníčky vzbudil hlasitým štěkotem. „Normálně je klidný a uvolněný. Myslela jsem, že chce na záchod. Nepřestával štěkat, a tak jsem vylezla z postele,“ říká majitelka Kerry Jubb (44).

Plameny šlehaly z koupelny

„Nikde jsem ho neviděla, celá místnost byla plná kouře. V tu chvíli jsem uviděla plameny šlehat z koupelny, bylo to děsivé,“ dodává Kerry. Křik maminky vzbudil Lindena (15), syna, o kterého doma pečuje kvůli chronickému únavovému syndromu. Společně našli jeho sestru Kelsey (20) a utekli z domu. Kerry musela zůstat přes noc v nemocnici, protože se nadýchala zplodin. Nic vážného jí však nebylo.

Cena pro psa za odvahu

Hasiči zjistili, že požár vzplál od neuhašené čajové svíčky v koupelně. Nebýt Edwarda, který rodinu probudil, mohla uhořet. Hasiči teď chtějí chlupáče ocenit za odvahu. „Edwarda jsme si vzali domů, získali si jeho důvěru a on se nám odvděčil,“ uzavřela Kerry.

maximillian ( 20. června 2012 12:26 )

spajka - v Bulvaru V Cesku vcetne Blesku nikdo nikdy nestudoval zurnalistiku. Jedine snad mohli absolvovat "Expresni studium" - $$$$$ na Plzenske univerzite... To snad tady vidis podle tech zakladnich chyb a hlouposti co pisou.I proto je to tady zabava.

dfghjk ( 20. června 2012 11:22 )

Souhlasím, ale ruku na srdce, poměřovat náš bulvární časopis Plesk a lékaře stejným metrem je, uznejte, trochu přitažené za vlasy. Ještě dodám, že většina chyb - např. nesprávně zvolená tvrdost i/y - není způsobena neznalostí příslušné gramatické úpravy, ale přehlédnutím, tzn nedbalostí. Takže nochajnmal, ruku na srdce, kdo z nás se občas nepřehlédne? V úctě Šmucla.

naidka ( 20. června 2012 11:15 )

modavivien ( 20. června 2012 11:13 )

spajka:dík za zas jeden pozitivní příspěvek.Je super,když čtu,že jsou lidi,kteří dokáží pomoci zvířeti s kterým je otřesně zacházeno.Sama mám psa a neumím si přectavit,že ho někde zavžu bez jídla,vody a pohlazení.Hned je den dnes o něco hezčí.

dfghjk ( 20. června 2012 10:39 )

Dobrý nápad, dík, hned to vydávám coby nařízení ředitele. Šmucla.

Zobrazit celou diskusi