Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslankyně Kaslová s Julinkou: Miss Parlamentu kojí ve Sněmovně

Autor: Eva Pospíšilová, zunk - 
16. června 2012
21:25

Někdejší Miss Parlamentu Jana Kaslová (TOP 09, 30) pilně dochází do Sněmovny i s půlroční dcerou Julinkou. Mnozí Kaslové vyčítali, že si užívá už druhou dobře placenou mateřskou. Patří k nejpilnějším – prošvihla zatím jen třetinu hlasování.

„Musím Julinku brát s sebou. Pořád ještě kojím,“ řekla včera Blesku, když s kočárkem přišla do Sněmovny. Do jednacího sálu mezi ostatní poslance si ale dceru nebere. „Nechávám ji v kanceláři. Většinu času stejně prospinká,“ upřesnila poslankyně.

Kaslová se do Sněmovny dostala ještě jako Radová. Krátce nato se ale vdala a už na svatebních snímcích bylo patrné, že rodinka čeká první přírůstek. Loni 19. prosince pak přišla na svět Julinka. „Pevně věřím, že práce bude zvládnutelná i s oběma dětmi,“ řekla tehdy. Není přitom zdaleka první matkou, která kojí ve Sněmovně.

Známé sněmovní matky

Petra Buzková (46)

Dcera Anna se jí narodila před Vánocemi 1996. Ve své sněmovní kanceláři měla postýlku a při jednání odbíhala kojit. Později přiznala, že ji mnozí odsuzovali za to, že zneužívá státní prostory, podle jiných byla špatná matka.

Lucie Talmanová (44)

Syn Nicolas se jí jako místopředsedkyni Sněmovny narodil v červenci 2007, otcem byl tehdejší premiér Mirek Topolánek. Její "uxusní" mateřskou placenou Sněmovnou kritizoval tehdy spolustraník Pavel Bém.

Hana Marvanová (49)

Poslankyně Unie svobody porodila třetího syna Andreje v září 2003. Kvůli ní chtěla Sněmovna zřídit místnost na kojení. Ona se ale – na rozdíl od svých kolegyň – nakonec tři dny po narození syna kvůli roli matky vzdala mandátu.

Kateřina Jacques (41)

Poslankyně zelených porodila dceru Noemi v říjnu 2009. Otcem je exšéf strany Martin Bursík. Jacques těhotenství dlouho tajila a přiznala ho až ve vysokém stupni, kdy už se stěží vmáčkla do sněmovní lavice.

zelena.karkulka ( 17. června 2012 17:51 )

ale mažou jak vzteklý

zelena.karkulka ( 17. června 2012 17:50 )

a přitom to byli jen Maďaři

jitkakar ( 17. června 2012 13:03 )

To je inteligence

lukolina ( 17. června 2012 11:22 )

Když má mléko a čas . .

arcaben ( 17. června 2012 10:56 )

Je na vysoké,zodpovědné pozici a pokud ji chce vykonávat poctivě a s plným nasazením NEMŮŽE si mateřskou dovolenou odbývat v zákulisí P.S.,ale v klidu doma a až dítě odroste,může se na svůj post vrátit!!!Takto nabývám dojmu,že peníze jsou až na prvním místě!!

Zobrazit celou diskusi