Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ubitý Alešek (†5): Za týden by slavil narozeniny...

Autor: Gabriela Peringerová - 
15. června 2012
05:00

Šokováni jsou stále obyvatelé městečka Jablonné nad Orlicí. Na ulicích se zdraví se slzami v očích. Tak jimi otřásla středeční vražda malého Aleška (†5). Chlapečka tyčí ubil podivín Robert L. (42), když předtím napadl i jeho dvojče Adélku (5) a svoji matku (62), která děti hlídala.

Ve městě si většina lidí si přeje, aby šel čas vrátit. Mladé maminky včera vycházely z mateřské školy v Hradiskové ulici, kousek od domu, kde rodiče dvojčátek bydlí, se slzami v očích. „Ve školce jsme to obrečeli. Všichni se tady známe. Dvojčata sice bývala nemocná a moc do školky nechodila, ale byly to fajn děti. Alešek byl spíš taková holčička,“ řekla Blesku jedna z maminek.

Šesti let se nedožil

Školka jela ve středu na výlet, ale kvůli špatnému počasí se rodiče rozhodli nechat Adélku a Aleška doma. A dovést na hlídání ke známé. Chlapci se to stalo osudným.

Ve školce také chystali pro dvojčata oslavu narozenin. Šest svíček by Alešek na dortu sfoukl příští týden v pátek, Adélka je nyní bude slavit sama. Rodiče Aleš a Alice jsou stále v péči psychologů. „Mají ale doma Adélku a musí být silní,“ dodala další z maminek.

Dva šílenci, tři mrtví

Rodina dvojčat už nějakou dobu žije v Jablonném, maminka Alice ale pochází z dvacet kilometrů vzdálených Králík. A právě tam se ve středu odehrála další vražda. Hrůzná zpráva přišla z města jen hodinu poté, co se v Jablonném vrah malého Aleška vzdal policii. Jaroslav Š. (40) tam zabil sekerou své rodiče (†61 a †58). „Je to strašné. Má ještě tři sestry, zbytek rodiny bude mít do konce života trauma,“ řekl Blesku soused zabitých manželů.

Oba muži, kteří na Králicku ve středu nezávisle na sobě vraždili, se léčili se schizofrenií. „Policie je už obvinila a vzala do vazby,“ uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová. Pokud se prokáže, že v době činu byli příčetní, mohou za mřížemi strávit mezi patnácti a dvaceti roky.  

odetka.odetka ( 15. června 2012 11:53 )

primitive

odetka.odetka ( 15. června 2012 10:58 )

Neotrevujte s tim vsude

odetka.odetka ( 15. června 2012 10:57 )

Ale on vedel, ze je nemocny. Co se s tim da delat? Zavrit do blazince? To je blbost. Nasi politici rozhoduji o tom, na kolik stupnu ma byt na pracovisti pustena klimatizace, ale dulezite veci jim nejak unikaji.

jakoslavkov ( 15. června 2012 10:53 )

Kdyby nasi politici vymysleli neco takoveho http://tinyurl.com/7xakhf9 urcite by bylo v CR mnohem veseleji

lucianoxyz ( 15. června 2012 10:31 )

je zcela logické, že nenávist se obrací proti pachateli - zvlášť když ublíží dítěti - jako rodič bych ho raději ani nechtěl dostat do rukou, tak nevím, co blekotáš o středověku! být to tvoje dítě, tak požaduješ totéž! ale je pravda, že potrestáni by měli být i jiní - neznám problematiku léčení mentálně nemocných, takže neříkám kdo - jestli doktor, zákonodárci, ošetřovatel.... tak jak tak je to hnus a rodičům hodně sil!!!

Zobrazit celou diskusi