Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Muž, který zabil Aleška (†6): Dřív jsem svou schizofrenii léčil

Autor: oj, žig, eis - 
14. června 2012
14:10

Bestiální vrah Robert Leicht (42), který ve středu v Jablonném nad Orlicí ubil šestiletého chlapce holí, je schizofrenik. Dříve se ambulantně léčil. Pak ale k lékaři přestal docházet.

Ke zlomu v jeho psychice došlo po vysoké škole. „Říkalo se mu tu věčný student. Hrozně dlouho byl na vejšče. Když ji konečně dodělal, tak se z toho zbláznil,“ myslí si soused vrahovy matky.

„Docházel jsem v době, kdy jsem začal pobírat důchod, ambulantně na psychiatrii,“ přiznal  Leicht tn.cz u soudu, který rozhodl o uvalení vazby. „Vazbu jsem uvalil z obavy, že by zadržený mohl utéci, nebo se skrývat. Také proto, že by mohl opakovat své jednání,“ řekl soudce Pavel Trejbal.

Leicht žil jeden čas v Praze jako bezdomovec. Matku v Jablonném navštěvoval jen málo. Jednou, maximálně dvakrát za rok na pár dní. Stejně jako v den tragédie.

Robert Leicht se s matkou zřejmě pohádal, nebo měl záchvat, při kterém se v něm probudila vražedná posedlost. Údajně holí zaútočil na matku a poté na dvojčátka Aleše a Adélku, která hlídala. Ženě se podařilo popadnout Adélku a utéci k sousedům. Pak se chtěla vrátit pro jejího bratříčka, ale vraždící syn ji k němu odmítal pustit a dítě ubil. Když se k němu dostalo, bylo pozdě. V náruči ho odnesla k sousedce, kde se ho záchranáři pokoušeli asi hodinu a půl marně oživit.

Mezi tím policie vypátrala vraha ukrytého v chatce u koupaliště nedaleko místa činu. Aleš by příští měsíc oslavil šesté narozeniny. Lékařské vyšetření odhalilo, že zemřel na poranění a zhmoždění mozku. Leichtovi hrozí až 20 let.

jakoslavkov ( 15. června 2012 10:58 )

Kdyby nasi politici vymysleli neco takoveho http://tinyurl.com/7xakhf9 urcite by bylo v CR mnohem veseleji

arcaben ( 15. června 2012 10:14 )

To souhlasím,ono těch chyb je víc než dost!Osobně znám případ,že 23letý mladík experimentoval s drogami(jeho rodiče o tom věděli,ale nikterak mu v tom nebránili!!!)"vysmahnul si mozek do schizofrenie=dostal plný invalidní důchod a celý svět má na paži!!!Politici se zajímají o nastavení teploty v klimatizace,ale že se tu závratnou rychlostí množí nejrůznější kriminální činy je dvakrát nevzrušuje=takže je na nás JAK dalece jim to dáme spolknout při volbách!!

ales1 ( 15. června 2012 07:48 )

kobylo, s takovými názory patříte také umlátit, zjevně jste psychicky nemocná.

anka ( 15. června 2012 01:52 )

beda888 ( 14. června 2012 22:38 )

Pro GEVI. Máš naprostou pravdu, je to špatný systém. Případ z vlastní praxe. Před pár lety se ráno v létě podřezal na koupališti v Plzni jeden 30-tník. Po ošetření odmítl hospitalizaci a proto jej Mudr. pustila domů. Tam začal ze 7.patra vyhazovat věci z okna mezi lidi. A to např. stůl, židle, žehličku apod. Když jsme přijeli na místo a vyjeli do patra otevřel dveře a skrytým nožem v rukávu mě bodl do břicha a kolegovi přeřízl prsty na ruce. Naštěstí pro mě, mě trefil akorát sponu u opasku, takže se mi nic nestalo. Na to se obrátil a vyskočil z okna a zabil se. Jel jsem s kolegou do nemocnice a "poděkoval" té lékařce. Ta mi bohužel potvrdila, že "blázen", který nechce být hospitalizován, tak jej nemůžou nutit. Zákony na h...no. Ale ve finále co můžeme čekat od těchto korupčníků, co se natřásaj v Senátu a Parlamentu tohoto Aburdistánu

Zobrazit celou diskusi