Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hejtman Hašek (ČSSD) je zloděj a bere tučné provize, tvrdí šéf Student Agency

Autor: Jaroslav Šimáček - 
7. června 2012
18:27

Je to obvinění těžkého kalibru. Šéf úspěšné dopravní firmy Student Agency Radim Jančura se pořádně opřel do jihomoravského hejtmana Michala Haška (ČSSD). Podle Jančury má údajně zkorumpovaný Hašek obdržet tučnou provizi za to, že půjde na ruku Českým drahám. A je zlodějem, který dlouhodobě ožebračuje jihomoravský kraj.

Na železnici zuří tvrdý konkurenční boj, o zákazníky se uchází hned tři firmy - zaběhlé České dráhy, ambiciózní společnost Student Agency a v poslední době se mezeru na trhu snaží najít i nováček Leo Express.

Žlutým vlakům Student Agency přitom šéfuje Radim Jančura, který se nedávno tvrdě opřel do ministra Kalouska (TOP 09)  - ten si podle něj nakradl miliardy. Jančura však ve svém tažení proti korupci pokračuje a pustil se nyní i do jihomoravského hejtmana Michala Haška (ČSSD).

Jančura: Hejtman Hašek připravil kraj o 150 milionů ročně

Jančura Blesku sdělil, že dle jeho mínění hejtman Hašek připravuje svůj region o 150 milionů ročně kvůli tomu, že uzavřel nevýhodnou desetiletou smlouvu o provozu vlaků Českých drah na jihu Moravy. 

"V roce 2009 jsme na požadavek kraje přinesli nabídku na provozování elektrických vlaků na jižní Moravě. Kraj však přijal nabídku Českých drah, přestože ta naše byla o 150 miliónů za rok na dotacích levnější," prozrazuje Jančura. "Od té doby, je to už 2,5 roku, se mi pan Hašek vyhýbá a odmítá se mnou mluvit," dodává podnikatel.

Hejtman na tomto obchodu navíc podle Jančurových informací nezůstal škodný - na Haška údajně čeká tučná provize. Což je v době procesu s Davidem Rathem nějak nepříjemně povědomé... Hovoří se prý až o 40 milionech korun do Haškovy kapsy! "Já se o tomto úplatku dozvěděl jen z několika šeptand krajských politiků. Přímý důkaz pro to nemám. Ale Haškovo jednání mi přijde podezřelé. Díky tomu, že hejtman připravuje kraj o 150 milionů, říkám, že je zloděj."

Tratě, o které stála i Student Agency, pravděpodobně nadále zůstanou v pronájmu ČD. "Hejtman Hašek odmítl vyhlásit veřejnou soutěž," podivuje se Jančura a dodává, že to je patrně i proto, že ČD slíbily vyrobení nových souprav ve Škodě Plzeň. A Jančura se obává, že i to se může nečekaně prodražit. "Již jednou totiž pan Hašek přijal nevýhodnou nabídku, která kraj stojí pořádné peníze. Nerozvažuje podle toho, kde kraj ušetří, ale jakou může mít vlastní provizi."

Hašek se brání: Jančura je sprostý lhář

Haškova reakce na sebe nenechala dlouho čekat, proti Jančurově nařčení se samozřejmě ohradil. "Zásadě takové nařčení odmítám," sdělil Hašek s tím, že Jančura nemá pro své tvrzení vůbec žádné důkazy a jde jen o čisté domněnky. Proč však přijal dražší nabídku Českých drah, to zatím nevysvětlil.

A že to Hašek jen tak nenechá, vyplývá z jeho další reakce: "Radim Jančura svým sprostým lhaním překročil jakékoliv tolerovatelné hranice svobody slova, když vědomě a bez důkazů osočuje někoho z údajné korupce. Požádal jsem své právní zástupce, aby vůči lháři Jančurovi podnikli okamžitě příslušné kroky na ochranu mého jména a mých práv," sdělil hejtman Novinkám.

venxa ( 2. února 2014 16:41 )

Vsichni presidenti, politici a cely statni aparat v CEsku je dodnes prolezly zlodejskou luzou uz od roku 1948. Nejdrive to byly komunisticke svine a od 89 to jsou stejne svine, ale jenom prebarvene.

vagen ( 9. června 2012 10:55 )

mocichtivy Hasek je tragikomik

vagen ( 9. června 2012 10:53 )

ulisny Hasek patri k Rathovi do vezeni

vagen ( 9. června 2012 10:52 )

Lhar a podvodnik Hasek proste nikdy nezklame

komin ( 9. června 2012 10:49 )

.....ale straslive

Zobrazit celou diskusi