Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pozor: Cestování na EURO se komplikuje! Hranice už hlídají polští celníci

Autor: Ivana Žáková, lmk - 
5. června 2012
05:28

Fotbalové mistrovství Evropy zkomplikuje již tak problematické cestování do Polska, a to na všech hraničních přechodech. Polští celníci začali kontrolovat lidi projíždějící přes hlavní hraniční přechody.

V době konání šampionátu bude znovu zavedena nepřetržitá ochrana na vnitřních hranicích Polska. Namátkové kontroly pak mají probíhat v místech bývalých hraničních přechodů. Intenzivním kontrolám však neujdou lidé ani na silnicích, které k hranicím z obou stran vedou.

Vůbec největší nápor se očekává na přechodu v Bohumíně, kudy vede dálnice D1. „U některých hraničních přechodů může docházet i k dopravním komplikacím a budou se tvořit kolony,“ varoval krajský policejní ředitel Tomáš Tuhý. Jak dále pro Blesk uvedl, do Polska je vysláno přes padesát moravskoslezských policistů, včetně jedenáctičlenného antikonfliktního týmu.

„Jejich úkolem bude kontrolovat, ale také radit fanouškům v případě jakýkoliv problémů.

Naši policisté budou fungovat zejména jako společné hlídky s polskou policií, a to zejména ve Wroclawi,“ vysvětlil Tuhý. Dopravní policisté pak budou po celou dobu šampionátu, zejména při utkáních českého týmu, maximálně posilovat hlídky a dohlížet na provoz na silnicích severní Moravy.

Praktické rady

✔ Pokud pojedete do Wroclawi autem, počítejte s tím, že se mohou na hranicích kvůli obnoveným kontrolám tvořit fronty. Pokud se vám nechce cestovat autem, zvolte jeden ze speciálních vlaků, které budou nabírat fanoušky na 14 nádražích.

✔ Při hledání noclehu buďte obzvlášť ostražití. Majitelé místních hotelů totiž během EURO mnohonásobně zvýšili ceny. Za jeden pokoj tak můžete dát i 150 eur (3750 Kč).

✔ Na stadion je zakázáno brát: zbraň, pyrotechniku, alkohol, sklo, PET lahve, bubny, vuvuzely, klaksony, deštníky nebo vlajky! Transparenty pak musí být menší než 2x15 metrů.

smrk ( 5. června 2012 10:07 )

Milá redakce BLESKU - chce to nějaké školení, na těch fotkách nejsou ani náhodou polští celníci ale klasická pohraniční stráž - takže když chci něco psát,tak si nejdříve zjistím pravdu redaktůrci.

lipno ( 5. června 2012 08:46 )

Já jezdím klidně, maximálně kontrola nahlédne přes sklo!

arcaben ( 5. června 2012 05:40 )

Zrušit kontroly na hranicích nebyl zrovna nejšťastnější tah=přineslo to víc problémů než užitku

Zobrazit celou diskusi