Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Hitler v Čechách: Místo Luftwaffe přeletěl jen Čáp

Autor: red - 
3. června 2012
05:35

Okolí Cvikova a Mařenic patřilo k nejlépe opevněným pohraničním oblastem Československa. Není divu, že si Hitler na návštěvu této lokality vyhradil delší čas – celkem tři hodiny.

Po průjezdu Cvikovem, kde se ani nezastavil a jen zdviženou rukou pozdravil nastoupené vojsko a »sudetoněmecké soukmenovce «, jel dál, do Mařenic. Obyvatelé tam patřičně vyzdobili své domy. Hitler dokonce vylezl na bunkr M1/234/A 180 a z jeho vrcholu pronesl pár slov.

Právě v této chvíli se na obloze měla ukázat letadla Göringovy Luftwaffe. Místo nich se ale objevil jen pozorovací letoun Feiseler Fi 156 přezdívaný Čáp. I to ale stačilo k tomu, aby nadšení sudeťáci začali znovu řvát nacistické pozdravy a hesla.

Deska zmizela

Síť opevnění českého pohraničí na Hitlera zapůsobila. Jeho ministr propagandy Goebbels později ve svých Denících napsal: „Vůdce dospěl k přesvědčení, že vojenské uchvácení Čech by stálo mnoho krve…“

Sudeťáci na bunkr navštívený Hitlerem umístili desku: Vůdce byl v tomto bunkru 6. X. 1938. Pořádali tam školní výlety a doslova poutě, od kterých upustili až po porážce u Stalingradu. Deska už tam není.

hufnagll ( 3. června 2012 12:38 )

Hele,jak v Plasku pořád omílají kde a kudy a kdy jel Hitler v Čechách,nechtějí ho nakonec v parlamentu vyznamenat za zásluhy in memoriam v boji proti komunismu? Jinak si nedovedu vysvětlit články,fotky dokonce podrobný popis cesty po sev čechách.Koho to dneska zajímá? Snad by se někdo našel a mohl by podat trestní oznámení za propagaci fašismu na redaktory plesku

ernstthal ( 3. června 2012 10:30 )

O komunistech a jejich parchantech v ODS a ČSSD se psát nemůže.To by utrpělo české vlastenectví.Tak se čmárá o Hitlerovi.Národ bolševiků a husitů tak může někoho poučovat o historii.Nejdřiv si v Čechách ukliďte ten bordel a potom někoho poučujte slovani.Do toho vašeho zlodějskýho bordelu nebudeme věčně cpát Euro.Stejně ho s tim vašim Klausem nenávidíte.Už si konečně zaveďte rubl jako v K.Varech a budete zase spokojený.

smrk ( 3. června 2012 09:49 )

ty tečky jsou slovo : p.r.d.e.l.e.

smrk ( 3. června 2012 09:48 )

nhle plátek patří němcům, dokdy nás budou ještě krmit tím hajzlem Hitlerem - strčte si ho do ***e - dojče šajze.

gogo ( 3. června 2012 06:22 )

Škoda slov. Stále o zrůdě ?

Zobrazit celou diskusi