Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Drželi pistoli u hlavy mně i dceři, řekl podnikatel, který údajně zabil lupiče

Autor: Jana Ulrichová - 
28. května 2012
17:48

Policisté už ví, kdo je mrtvý muž, který se zbraní v ruce v sobotu v noci přepadl litoměřického podnikatele Jaroslava Papouška (50). Podle informací Blesku byli lupiči synové podnikatelů z Litoměřicka.

Útočníci vnikli do domu v Plešivecké ulici na okraji města v sobotu kolem druhé hodiny ranní. Převlečeni za policisty a s výkřikem „policie, neklaďte odpor“ vykopli dveře ložnice a přitom se dožadovali vydání peněz, cenností a klíčů od aut.

Dva drželi manžela, k hlavě mu dali zbraň, další mířil na mě,“ uvedla podnikatelova manželka. Její křik probudil dceru a jejího přítele, kteří přispěchali rodičům na pomoc. Útočníci napadli i je. „Přítele dcery praštili pistolí do hlavy, srazili ho na zem a šlápli na něj,“ dodala.

Pak se ale strhla mezi lupiči a majiteli rvačka, kterou útočníci nečekali. Pan Papoušek dokonce jednoho pachatele zadržel, ostatní utekli před příjezdem policie, která si útočníka převzala živého. Pak ale zničehonic zkolaboval a zemřel.

Lupiči utekli s penězi

Přepadený podnikatel míní, že útočníci byli čtyři, podle policistů jich mohlo být i pět. Tři vnikli do domu, další čekali venku. Odnesli si částku zhruba 150 000 korun.

Předával jsem ho živého, tvrdí podnikatel

Podnikatel se hned po napadení ohradil proti tomu, že by na smrti útočníka měl vinu. „Odmítám, že by z naší strany došlo k nějakému přehnanému násilí. Bránili jsme se, vždyť na nás mířili zbraněmi. Když jsem zadrženého předávali městské policii, která přijela první, byl živý,“ řekl Jaroslav Papoušek s tím, že teprve když útočníka ošetřovali záchranáři, zkolaboval a už se neprobral. „Mrzí mě, že zemřel mladý člověk. Bránil jsem se ale adekvátně,“ řekl.

Jak zadržený útočník zemřel, bude známé až po pitvě, která by měla proběhnout nejpozději zítra. Policisté čekají i na výsledky odborných expertiz. Žádné výstřely údajně v domě během přepadení nepadly. 



rbwtrnava ( 28. května 2012 22:51 )

 mam pocit, ze ta mlada si tu saskarnu okolo toho docela uziva...

dededededek ( 28. května 2012 20:00 )

 kdyz pistoli tak proc je jako ilustacni foto revolver....... .

kokrouc_1 ( 28. května 2012 19:02 )

tak v sanonu mohla byt napr. nejaka smenka - mohli mu dluzit penize, kdyz vyplyva ze slo o syny nejakych jinych podnikatelu... ale na Novinkach psali ze toho lupice kteryho chytili okomentoval ten Papousek ze byl exotickyho vzezreni, konkretne uvedl ze by to mohl byt nejaky Albanec...kolik podnikatelu z litomericka ma syna kterej vypada jako albanec? a ze tam ma kamery... jak se asi na kamere pozna kdo je pod kuklou????

rudyptak48 ( 28. května 2012 16:04 )

Tvá nicka mi zas připomíná SPZ některých podnikatelů-zlodějů. Asi budeš jeden z nich. Potrefená husa.

1946 ( 28. května 2012 16:02 )

To ještě bude zajímavé.V podnikatelském prostředí se vždy dějí zajímavé věci.

Zobrazit celou diskusi