Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Krev ve vile malíře Neprakty: Otčím posekal syna sekyrou!

Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
25. května 2012
12:27

Ve vile, kterou ještě loni obýval i zesnulý malíř a autor řady kreslených vtipů Jiří Winter Neprakta (†87), došlo k dramatické domácí potyčce. Otčím (29) zde napadl se sekyrou v ruce svého nevlastního syna (19). Ten však údajně dlouhodobě terorizoval svou matku!

Ve čtvrtek v podvečer zadrželi policisté v Praze v Cukrovarnické ulici muže (29), který se sekyrou v ruce napadl mladíka (19). "Původně nám to bylo nahlášeno jako úraz tupou stranou sekery. Ukázalo se ale, že se jednalo o několik ran ostrou stranou, a to i do hlavy," sdělila ČTK tisková mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. "Kriminalisté na místě zajistili několik stop, které budou podrobeny dalšímu zkoumání," dodala.

Policie případ vyšetřuje jako pokus o vraždu. V rodině však prý docházelo ke konfliktům dlouhodobě a tohle bylo jen jejich vyvrcholení.

Podle informací TV Nova mladík dlouhodobě týral svou matku (48). Při stěhování však další synovy výpady proti matce její nový přítel nervově nevydržel a se sekyrou v ruce, se kterou údajně zrovna páčil nějaký šuplík, a nejspíš v afektu, mladíka napadl. Zasadil mu několik ran. Svědci útoku mu zabránili, aby mladíka zabil a zavolali záchranku i policii. Mladík byl se sečnými zraněními přivezen v kritickém stavu do Střešovické nemocnice

Drama se odehrálo ve vile, kterou obýval před smrtí malíř Jiří Winter Neprakta, český kreslíř, ilustrátor a humorista, autor více jak 35 tisíců kreslených vtipů a za spolupráce s Miroslavem Švandrlíkem i známých knih o žácích Kopytu a Mňoukovi. Neprakta zemřel v říjnu 2011, a s jeho odchodem jako by skončila v jeho domě veškerá legrace. 

zelena.karkulka ( 25. května 2012 20:15 )

zajímavá ,,rodina,,

ziton ( 25. května 2012 20:10 )

Nic nezprivatizovali. To je přece vdova po Nepraktovi a její synek z prvního manželství. Takže žádní sociálně slabí. Holt holka zdědila majlant a našla mladýho zajocha. A co na to Jan Tleskač ?

kdoasi ( 25. května 2012 17:48 )

Nebo si vilu sami zprivatizovali,jak ta rodina ve Vítkově...

pavucinka ( 25. května 2012 16:33 )

Dříve,když se něco takto hrozivého přihodilo, tak se o tom mluvilo roky. Nyní je těch případů jako hub po dešti...

catherin4 ( 25. května 2012 16:31 )

No to je ale podarena rodinka!

Zobrazit celou diskusi