Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sebevrah z obchoďáku: Skočil z nešťastné lásky, pohřbili ho v bílé rakvi

Autor: Jaroslav Šimáček - 
16. května 2012
09:02

Všichni z jeho okolí doufali, že svůj boj v českobudějovické nemocnici zvládne. Modlili se za něj, Radek (†18) však po několikatýdenním boji podlehl následkům zranění, která utrpěl po sebevražedném pokusu začátkem dubna. Z umělého spánku se již neprobral. Včera se s ním jeho rodina a přátelé naposledy rozloučili.

Vylezl na ochoz v obchodním centru Mercury v Českých Budějovicích a skočil. Následoval jedenáctimetrový pád. Jeho milá, která ho v tu chvíli doprovázela, zůstala stát jako opařená. Nikdo nečekal, že se Radek (†18) rozhodne řešit sebevraždou své problémy s láskou a nahromaděný stres. Dopadl mezi lidi, procházející do práce a školy. 

Následoval rychlý převoz do nemocnice a náročná, několikahodinová operace. Radek byl uveden do stavu umělého spánku. Několik týdnů bojoval o život, probudit se ho už ale nepodařilo. V sobotu 5. května zemřel.

Sebevražda kvůli nevěře

Radek věděl, že v únoru udělal chybu. Byl své přítelkyni nevěrný, ta mu to jen těžko odpouštěla. Trápily ho nejspíš výčitky, nevěděl už, kudy kam. Podlehl stresu, který jen umocnily rodinné problémy - jeho rodiče se spolu rozvedli.

Při schůzce se svou milovanou se v obchodním centru rozhodl, že své problémy vyřeší jednou pro vždy... "Stála jsem vedle něj a najednou skočil, nemohla jsem nic dělat, byl to mžik. Stále ho miluju. Musí být silný, musí bojovat, chci být už navždy s ním," svěřila se na sociální síti Facebook Radkova přítelkyně Milada. Radkův stav však byl od té doby kritický. A i když všichni doufali, že se mladík probere, bylo to jen zbožné přání.

Pohřbili ho v bílé rakvi

V úterý proběhlo v Českých Budějovicích poslední rozloučení s mladým nešťastníkem. Velmi smutná záležitost... Radka pohřbili v bílé rakvi, jeho odchod na onen svět oplakala rodina i přátelé.

zelena.karkulka ( 16. května 2012 20:37 )

tak v podstatě jsi to vystihl

1946 ( 16. května 2012 17:23 )

Ach jo, v 18 letech. To je čověk ještě hodně nerozumný. Spáchat sebevraždu kvůli nevěře?

kdoasi ( 16. května 2012 14:52 )

Pro redaktory a admina z Plesku: vy hovada,u tohohle článku necháte v diskuzi vydojovat duševní mrzáky a u kofol diskuzi radši vůbec neotevřete?!?!

dobrotka ( 16. května 2012 14:01 )

Radek upadl do umělého spánku. ....To musel napsat absolutni blb!

ssans ( 16. května 2012 12:51 )

Že se chtěl zabít, je jeho věc, ale měl to udělat pořádně, aby jsme všichni nemuseli platit nemalé náklady za několikatýdenní marnou snahu jej zachránit Nehledě na to, že mohl na někoho spadnout a vzít ho sebou .

Zobrazit celou diskusi