Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Stála jsem vedle něj a najednou skočil, říká přítelkyně sebevraha z obchoďáku

Autor: Jaroslav Šimáček, Kjos - 
4. dubna 2012
12:40

Stála vedle něj, když se rozhodl, že skočí. Vše se seběhlo tak rychle! Šokovaná Milada V., přítelkyně Radka Z. (18), který se z nešťastné lásky pokusil o sebevraždu v českobudějovickém obchodním centru, popsala, co se přesně v kritický okamžik stalo.

Radek Z. (18) skočil v pondělí v obchodním centru Mercury v Českých Budějovicích z jedenáctimetrové výšky a přistál na podlaze mezi procházejícími lidmi. Obchody v tu dobu byly ještě zavřené, kolem Radka však chodili lidé do zaměstnání či do školy. "Ke zranění další osoby ale naštěstí nedošlo," uvedla pro Blesk.cz policejní mluvčí Regina Tupá.

Motivem zoufalého činu bylo to, že mu Milada nechtěla odpustit po nevěře. "Pos*al jsem to," napsal Radek s tím, že neví, jak to napravit. Jeho dívka mu odpustila až nyní, když Radek bojuje o život v českobudějovické nemocnici.

Kdybych věděla, co udělá, zastavila bych to, říká Milada

Radkova přítelkyně, kvůli které skočil, na facebook popsala, jaký Radek je a co se přesně stalo: "Nedělal machra, ani nebyl feťák. Byl jen zdrcenej, že ho opustila holka, kterou nade vše miloval," popsala situaci Milada V. a smutně dodává: "Nikdy bych nečekala, že skočí. Udělal hroznou hloupost, to ano, ale prosím, doufejte a věřte se mnou! Ta holka, jsem totiž já."

Radek totiž bojuje o život v českobudějovické nemocnici. Jeho skok se mu může stát osudným. "Kdybych mohla udělat cokoliv, aby to neudělal, neváhala bych," dodává Milada. Jenže na to je nyní pozdě.

Jejich kamarádi nyní alespoň vyjadřují na sociálních sítích svou podporu. Nese se v obdobném duchu - všichni doufají, že bude zase dobře: "Ráďa je silnej člověk, zase bude v pohodě. Všichni jsme s tebou..."

corneollone ( 7. dubna 2012 12:07 )

ty musíš bejt hodně velkej ***/kráva..!!;) Bezcitný/á jak *** když někomu přeješ smrt!;)

makmark ( 5. dubna 2012 02:33 )

Přesně tak, s chlapečkem cloumalo, jak si mohla dovolit mu dát kopačky, ale on ji ukáže, jakého giganta a frajera ztratila.

lysohlavek02 ( 4. dubna 2012 22:54 )

prasojebka 12356..ty kdybys to už konečně ukončila tak ani to prase od vás z prasečáku by kvůli tobě nekviklo..

12356 ( 4. dubna 2012 22:07 )

sarge8841, citili bychom se samozrejme hrozne....Rada v prvni rade nemel zahybat a pak by se zde neresilo jestli jestli to bylo odvazny a nebo jestli nekdo ma na to koule. V osmnacti kvuli lasce nepachame sebevrazdy, ale jdeme o dum dal. Clovek by si nemel sahat na zivot za zadnych okolnosti, protoze vsechno se da vyresit a vsechno nejak dopadne, jenom sebevrazda je konecna... a uz vubec nechapu co ma amerika spolecneho s tim, ze tvuj kamarad predvedl demonstrativni sebevrazdu a diskutujici k tomu pisi sve nazory.Jsi trosku mimo.

miriam ( 4. dubna 2012 21:20 )

takže to zrekapitulujeme, ano? osmnáctiletej ouchcapek zahne svý holce, ta mu za to dá celkem pochopitelně kopačky, a on, hrdina jeden statečnej, to vyřeší tak, že se pokusí zabít před ní (asi aby lépe pochopila, že je to JEJÍ vina) skokem mezi lidi, který za nic nemůžou a umřít nechtějí... broučku, chápu, že i patnáctiletej dementek ve zvláštní škole má právo na svůj názor, ale než někomu začneš nadávat, párkrát si to po sobě přečti... oprav si hrubky... a oprav si pokřivený uvažování

Zobrazit celou diskusi