Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mafie mu hrozila: Zastřelíme tě a hodíme do Lipna

Autor: Vlaďka Hradská, zunk - 
3. května 2012
05:00

VIDEO: Vyhrožování utopením v Lipně, pořádná nakládačka a ustřižený cop pro výstrahu! Tyto mafiánské způsoby údajně používal proti své konkurenci podnikatel Vok Wippern (57), jehož jméno figuruje v desítkách firem po celém Česku.

Drsný případ vydírání mezi podnikateli začala rozplétat policie. Podle informací Blesku byznysmen, který figuruje v knize o kmotru Mrázkovi a v Dolní Vltavici provozuje přívoz na Lipně, zosnoval vydírání Jiřího Broma (46) z firmy Rosenberger Lipno-Line.

Brom dostal pořádnou nakládačku a pro výstrahu mu násilníci ustřihli i cop. Za vším je konkurenční boj podnikatelů na Lipensku. Brom přivezl před několika dny na Lipno obří výletní loď Adalbert Stifter. Tehdy už byl bez svých dlouhých vlasů a za zády měl policejní ochranku. „Ty tlaky a vydírání trvají už skoro dva měsíce. Rakouský majitel výletní lodi Adalbert Stifter Lukas Dorn Fussenegger je z mafiánských způsobů, které v Česku panují, šokován. Obrátil se i na policejního prezidenta s žádostí o pomoc a řádné vyšetření celé věci,“ řekl Blesku dobře informovaný zdroj.

„Trojice mužů údajně vylákala Broma do restaurace u Lipenské přehrady pod záminkou obchodní schůzky. Když přišel, vydírali ho. Hrozili mu zastřelením a pohřbením v Lipně, když neustoupí od svého podnikatelského záměru. Také ho fyzicky napadli,“ řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Wipperna včera eskorta dovezla v poutech k českokrumlovskému soudu, který rozhodoval o jeho vazbě. Tam ho ale neposlal. Státní zástupkyně proto podala stížnost, takže rozhodne krajský soud.

Video Policisté přivádí známého podnikatele k soudu - Foto Blesk - Vlaďka Hradská
Video se připravuje ...

melvin777 ( 4. května 2012 07:32 )

Člověk je v šoku, co dovedou ze slušného člověka jako je pan Wippern udělat. Každý,kdo jej zná ví, že je to slušný,férový člověk, velký srdcař a jeden z mála seriózních podikatelů dneší doby.Podle mě se stal určitě obětí komplotu.Pana Wipperna si hluboce vážím,stejně jako lidé v mém okolí, kteří jej osobně znají

lindaw ( 3. května 2012 22:00 )

Mafie mu hrozila chudackovi, vzdyt vypada jak debilek, nekdo tady bude mluvit o mafii. Vzdyt si ten blbecek Brom potreboval jen udelat reklamu, aby pred sezonou odrovnal konkurenci. Idot slizky. Ja budu chodit k Vokovi je to seriozni podnikatel a hodny clovek. Jedina mafie co zde je jsou neschopni idioti vyuzivajici media, aby si rychle namastil kapsu jebly rakusak a mel zdarma promo na svoji atrakci ve zpravach novinach zdarma a jeste se pokusil odrovnat konkurenci...

moiaza ( 3. května 2012 12:49 )

Není možné! Rakušaci jsou šokování z mafie v ČR. Hold, musí si chlapečci zvyknout stejně, jako jsme si na mafiány zvykli my. Modrá mafie zde hluboko zakořenila a nikdo nic proti tomu neudělá. Ani sám velkohubý Džon.

marmat ( 3. května 2012 11:49 )

TAK TAM UŽ SE KAŽDOPÁDNÉ NEKOUPU !!! Bude jich tam "pár" ztrestanejch !!! Tak my jsme si z toho VELKÉHO SVĚTA vzali od každého něco -je to AMERIČKA z akčních filmů říznutá Ukrajinskými moresy.... Jen FIŠTRÓN je vypilovaný českýma kebulema

zaviracispendlik ( 3. května 2012 09:28 )

čusík ganzi, je to bordel v království Vaška II

Zobrazit celou diskusi