Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Málem přišel o oko kvůli vadné láhvi! Výbušnou limonádu stáhnou z prodeje

Málem přišel o oko: Chybělo málo a muže ze Sokolovska připravila o zrak vadná láhev od limonády
Málem přišel o oko: Chybělo málo a muže ze Sokolovska připravila o zrak vadná láhev od limonády  (Autor: reprofoto TV Nova)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
1. května 2012
14:04

Nechybělo mnoho a Dušan (44) ze Sokolovska by dnes byl na jedno oko slepý. Oko mu málem vystřelila vadná láhev od limonády, kterých poté objevila inspekce v obchodě mnohem víc.

"Vystřelilo to víčko plnou silou a trefilo se mi přímo do oka," popisuje Dušan dramatickou situaci, která se odehrála na nádraží v Hazlově, kde otevíral limonádu. 

PET lahev se takto zachová, když je dlouho vystavena slunečnímu záření a vysokým teplotám. Což však nebyl tento případ, Dušan uchovával lahve v chladu. Inspekce přišla na to, že výrobce přesáhl limit oxidu uhličitého.

Dušana rychle převezl kamarád do sokolovské nemocnice a oko muži zachránil chirurg tím, že mu sešil rohovku. Dušan měl štěstí v neštěstí, stačily milimetry a byl slepý. "Kdyby byla shoda náhod ještě horší, tak by mohlo být poškození nenávratné. Mohlo by dojít k těžkému poškození sítnice," sdělil serveru tn.cz chirurg Andrej Farkaš.

Že byla limonáda skutečně byla vadná, potvrdil i Pavel Kopřiva, mluvčí státní zemědělské a potravinářské inspekce. Ta našla v obchodě, kde Dušan limonádu pořídil, další stovky podobně nebezpečných limonád, které byly ihned stažené z prodeje.

Mluvčí obchodní sítě Globus, která "výbušnou" limonádu distribuovala, uvedl, že k podobnému případu došlo poprvé. Jedná se o limonádu Korekt s citrónovou příchutí a dobou trvanlivosti do 28. 1. 2013 od výrobce Fontea z Veselí nad Lužnicí., uvedl server tn.cz.

 

laura666 ( 2. května 2012 00:28 )

jo, jo,,,, neměl na tu limču v krámě tak valit bulvy?)))))

zaviracispendlik ( 1. května 2012 19:37 )

nový způsob teroristických útoků Talibanu

zaviracispendlik ( 1. května 2012 19:36 )

v Portugalsku jeden guru zblbnul ovečky a ti všicni čuměli do slunce a skoro všichni oslepli

pilif.99 ( 1. května 2012 17:48 )

Ale je tam svět ještě v pořádku !

cucorieka13 ( 1. května 2012 15:06 )

Tak s touto vybuchujúcou limo mam skúsenosti aj ja.Minule som si ju kúpila.Šla som ju otvoriť a teraz mám v stene dieru čo mi vrchnák vybil ju. Takže je to pekne podtlakovaná fľaša.....a mala som pocit že nepijem vodu ale hltám oxid....

Zobrazit celou diskusi