Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rekonstrukce Janouškovy nehody: Paní nechají znovu přejet

Autor: Josef Šťastna - 
20. dubna 2012
12:34

Podnikatel Roman Janoušek znovu najede svým vozem do Vietnamky, kterou opilý úmyslně srazil 23. března. Kvůli rekonstrukci jeho nehody si to alespoň přeje státní zástupkyně Jitka Rybenská.

Policie již vyslechla deset svědků, kteří nehodu lobbisty Janouška viděli. "Sledovali stejnou událost, ale každý z jiného místa," upřesnila pro server Týden.cz obvodní státní zástupkyně pro Prahu 4 Jitka Rybenská, která doplnila, že bude nutné udělat rekonstrukci celé nehody.

"Nemohu odhadnout, kdy k rekonstrukci dojde. Bude to tehdy, až budou vyslechnuti všichni svědci," dodala Rybenská.

Kontroverzní pražský podnikatel a přítel exprimátora Pavla Béma boural 23. března. Jen pár dnů před tím se na veřejnost dostaly nahrávky, které ukazují, jak s Bémem rozhodovali o financích v Praze.

Opilý Janoušek tehdy smetl ženu vietnamského původu, která si stoupla před jeho luxusní vůz, protože s ním chtěla řešit to, že jí prorazil zadní světlo. Ženě nepomohl a ujel. Policisté ho dostihli až v nedalekém parku. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 2,2 promile. Test na krev podle dostupných informací zřejmě odmítl. Laxní a nedůrazný postup policie vůči mocnému podnikateli byl pak kritizován ve všech českých médiích. 

Janoušek je obviněn z těžkého ublížení na zdraví a z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až 10 let za mřížemi.

Video  Když Janoušek opouštěl policii, s novináři mluvit nechtěl  - Policie ČR, Richard Veselý
Video se připravuje ...

mirkazam ( 24. září 2012 17:35 )

Jak dělat s lidí blbce, tak to vám jde na jedničku. Stejně to dopadne tak, že pani vlastně zajela Janouška,a to není v našich končinách žádná absurdita..kolik asi musel pustit Janoušek ??

stststopvladede ( 20. dubna 2012 17:09 )

Podporte prosim iniciativu "Stop Vlade" na www.stopvlade.unas.cz Projevte zajem zmenit pomery v NASI zemi! Venujte 1 minutu nasi prezentci a podporte nas! Dekujeme a omlouvame se za irelevantni prispevek. Za dva dny vse vypukne!

e.44 ( 20. dubna 2012 14:36 )

Nějak mi není jasné, proč mícháš dohromady výpověď a podání vysvětlení. K podání vysvětlení bývá vyzván podezřelý, vypovídají svědci, neboli podávají svědectví. A já píšu právě jenom o svědcích, jejichž výpovědi se od počátku rozcházely a které někteří i měnili a to samozřejmě i přes upozornění, že křivé svědectví je trestné.

arcaben ( 20. dubna 2012 13:45 )

..pani nechají znovu přejet...a pro jistotu ještě couvnou,aby nemohla svědčit proti křišťálově čistému Janouškovi... Ježiši to jsou titulky,to by se jeden neudržel...

cvanhak ( 20. dubna 2012 13:39 )

Paní z Vietnamu opustila nemocnici a výslechnutá bude až v květnu!!!, Na co se k.rva čeká? Až přistane ten MEGAdůvod pro zapomenutí??

Zobrazit celou diskusi