Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krutý majitel fenku málem utýral hladem

Autor: Zbyněk Schnapka - 
18. dubna 2012
12:08

Svou vlastní smrt přežila fenka rotvajlera Barča (10). Její páníček jí v Černošíně na Tachovsku trápil hladem. Vyhublý pejsek neunikl pozornosti lidí z místní radnice a také zvířecího záchranáře Karla Bobála. Společně zatlačili na majitele a ten se pejska zřekl.

Hafan tak konečně dostal šanci na normální život. Vše začalo už loni v prosinci. Barčina páníčka odvezli do nemocnice a fenka zůstala v zimě na zahradě. „Neměla boudu, přespávala v polorozpadlé stáji, měla hlad a byla jí zima,“ popsal zbídačenou Barču Bobál. Lidé z radnice tak sehnali paní, která se o psa starala. Barča nabrala na síle a bylo jí dobře.

Po návratu Barčina pána z nemocnice, se vše vrátilo do starých kolejí. „Teď byla ještě v horším stavu, než v zimě. Majitel ji krmil jedenkrát za týden. Byla strašně vyhublá. S lidmi z radnice jsme tlačili na jejího majitele, ať se Barči vzdá, že se o ní postaráme. Vždy odmítl,“ vzpomíná Bobál.

To trvalo několik dní. Nakonec ale Barču přivedl na radnici a zřekl se jí. „Měla veliký hlad. Poskytla jsem jí takovou první pomoc. Namáčela jsem jí granule a přidávala jsem k tomu masovou konzervu. Po malých dávkách jsem jí dávala jíst, každé dvě až tři hodiny,“ svěřila se Blesku Jana Martová, která Barče tak zachránila život.

Psa si odvezl zvířecí záchranář do stanice ve Studánce, kde se teď Barča zotavuje s utrpení, které zažila.

 

 

zaviracispendlik ( 18. dubna 2012 16:18 )

ahojky

zaviracispendlik ( 18. dubna 2012 16:18 )

v saku (podběrák)na rynku by se vyjímal, nechat ho tam, až mu budou vidět žebra a ještě mu dát elektrický obojek

elssa ( 18. dubna 2012 15:22 )

no nekterí lidíé zapomínají že proste pes žere, a nakopala bych je do ***e

naidka ( 18. dubna 2012 15:02 )

Je hezké číst takové články. Aspoň jednou za čas napíšou o někom, kdo si zaslouží obdiv a úctu. Pan Bobál jako jediný z titulní strany.

zaviracispendlik ( 18. dubna 2012 14:35 )

pověsit je na hák za žebra, jako Jánošíka

Zobrazit celou diskusi