Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Čtyřletá řidička: V závodní bugině se proháněla ještě s dudlíkem v puse!

Video se připravuje ...
Autor: Jiří Čada, simao.k - 
11. dubna 2012
18:01

VIDEO: Malá Terezka Svobodová (4) z Pelhřimova je patrně nejmladší pilotkou buginy na světě. Ve svých dvou letech poprvé usedla za řidítka čtyřkolky a o rok později ji táta posadil za volant jejího prvního závodního auta. V té době už její jen o dva roky starší bráška Lukáš (6) v kategorii Racer Buggy 160 sbíral na tratích své první závodnické zkušenosti.

Oba sourozenci mají doma benzinem provoněný vzor! Táta Milan (48) je dvojnásobným absolutním mistrem ČR v jízdě do vrchu a také loňský mistr Evropy.

„Luky začal závodit v pěti letech. Když Terezka začala sama chodit, týden na to už se proháněla na čtyřkolce,“ vzpomínal včera v Pelhřimově na motoristické začátky svých dětí Milan Svoboda. Terezku totiž ve středu v pelhřimovském Muzeu rekordů a kuriozit zaregistrovali jako nejmladší motoristku v Česku a v Evropě. Zda i na světě, to nyní pracovníci muzea rekordů prověřují.

„Pochopitelně snažíme se to prověřit prostřednictvím zahraničních webů. To však bude nějaký čas trvat,“ zdůraznil Luboš Rafaj.

Na panenky si nepotrpí, má radši rychlá kola

Nejmladší motoristka prý nevlastní zatím žádnou panenku. „Na panenky si skutečně nepotrpí. Má doma nějakého toho plyšáka, ale pak už jen samá auta,“ prozradila na svou malou dceru maminka Simona.

O své děti se prý vůbec nebojí. „Mají skvěle postavená auta a veškeré bezpečnostní prvky jaké mohou vůbec mít,“ tvrdí maminka.

Terezka včera trochu trucovala. Teprve po příjezdu svého brášky se uvolila usednout do kokpitu své buginy. „Líbí se mě, když můžu točit volantem,“ svěřila se už o chvíli později Blesku.

RB Havel Honda, profesionálně stavěné buginy pro soutěže dětí od 5 let:

Motor: 160 ccm

Výkon: 5,5 HP

Hmotnost: 133 kg

Cena: 120 tisíc Kč a více

Závodní sezóna jednoho malého závodníka přijde rodiče na zhruba 250 tisíc korun.     

vfberan ( 11. dubna 2012 22:19 )

Chudák dítě.

Zobrazit celou diskusi