Nejčastěji zažité představy o ženách říkají, že nestráví v autě tolik času a často nenajezdí za celý rok ani tolik kilometrů co někteří muži za měsíc.

Noční můra žen – dálnice a parkování

Největší obavou řidiček je rychlá jízda po dálnici nebo parkování. Podle statistiky ČSOB Pojišťovny je to pravda. „Vyježděnější muž má lepší reakce ve velkých městech a na dálnici. Ženy totiž jezdí častěji po stejných trasách, nakupují, vozí děti, a když se dostanou do nestandardní situace, mohou být zmatené. Na druhou stranu ale nezpůsobují vážné dopravní nehody tak často jako muži,“ říká Petr Milata z ČSOB Pojišťovny.

Chodci se bát nemusí

„Když se žena řidička rozhoduje na přechodu, jestli na to šlápne a projede, nebo jestli zabrzdí, na rozdíl od mužů raději brzdí,“ říká Milata.

Za volantem ženy nepijí

Na rozdíl od mužů ženy pod vlivem alkoholu téměř nejezdí. Zatímco ženy způsobují nehody pod vlivem jen opravdu výjimečně, muži tuto smutnou statistiku táhnou. „Každá z těchto skupin řidičů je charakteristická něčím jiným. Jak ženy, tak muži mají pro řízení své silnější a slabší stránky a často také různé podmínky, a v tomto směru jsou tedy obě skupiny neporovnatelné. Proto jsme vzali v úvahu škodní frekvenci, která je jak v případě mužů, tak v případě žen stejná. Obě pohlaví způsobí čtyři dopravní nehody ze sta pojištěných,“ uvedl Jaroslav Král z ČSOB Pojišťovny.

Ženy vs. muži – nerozhodně!

Jak mezi muži, tak mezi ženami způsobí nehodu čtyři ze sta pojištěných.