Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vlekař se oběsil na sloupu, kde se zabila malá Viktorka (†9)

Oliver Barinka se oběsil v místě, kde tragicky zemřela malá Viktorka
Oliver Barinka se oběsil v místě, kde tragicky zemřela malá Viktorka  (Autor: cas.sk)
Autor: cas.sk, Josef Šťastna - 
11. dubna 2012
12:06

Bylo to jeden z posledních dnů lyžařské sezony 2004. Pro rodiče malé Viktorky Boďové přinesl nekonečný smutek. Jejich dceru zabilo lano vypadlé z vleku. Šéf areálu ve Vyšných Ružbachách nedaleko slovenského Popradu Oliver Barinka se nyní oběsil přímo na sloupu lanovky. Zřejmě ho tížilo svědomí.  

Třináctý březen 2004 tehdy tragicky ukončil lyžařskou sezonu v areálu Vyšné Ružbachy. Vítr vyhodil kotvu z lanovky a ta spadla na hlavu devítileté Viktorky Boďové. Dívka zemřela ve vrtulníku cestou do popradské nemocnice.

Přesto, že experti vyloučili cizí zavinění, před soud šli dva provozovatelé lyžařského areálu. Jeden z nich se konce procesu nedožije. Oliver Barinka (†52) spáchal sebevraždu, 4. dubna se oběsil na sloupu lanovky. Jen pár metrů od místa, kde má Viktorka pomníček.

Policie žádný dopis na rozloučenou nenašla. Jeho syn je přesvědčený, že otec nechtěl dál soudu dokazovat svou nevinnu a rozhodl se odejít. Další hlasy ale hovoří o tom, že ho trápily výčitky svědomí.

lo2f ( 13. dubna 2012 23:02 )

Nemusel mít reálně žádnou vinu ale pokud to ostatní tak viděli, tak to na sebevraždu stačí. Pro člověka je důležité jak ho vidí ostatní.

frantaklika ( 13. dubna 2012 18:36 )

Dobře věděl, že něco zanedbal a způsobil bolest jiným a neunesl to..byl to prostě čistý člověk narozdíl od těch svinských politiků co tvrdí já nevěděl..já tam nebyl..to oni atd. Možná to dělat neměl ale oproti hajz*lovi Vondrovi je to (byl) charakter

romnik01 ( 11. dubna 2012 19:04 )

Jaké svědomí? Nějakou debilní souhru náhod žádný člověk neovlivní. Není v lidských silách všechno ohlídat a stejně jak se stane bouračka, třeba kvůli technické závadě, tak může i vypadnout lano ikdyby byl člověk sebepoctivější a všechno se snažil dělat na 100 procent.

mutaky ( 11. dubna 2012 12:48 )

To asi ne. Komu by tím pomohl? Spíše rodina opět zakrývá jiný problém a svádí sebevraždu na tohle.

Zobrazit celou diskusi