Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Janoušek je slušný člověk, mně nikdy nic neudělal, říká jeho právník

Autor: Eva Šimková - 
26. března 2012
13:44

Pan Prase, vlivný podnikatel Roman Janoušek, který je napojený na pražského exprimátora Pavla Béma, si na svou obhajobu v případu pod vlivem alkoholu způsobené nehody a úmyslného ublížení na zdraví najal advokáta Víta Širokého, který zastupoval pražského radního za ODS Martina Langmajera, nebo Karla Srbu, který byl odsouzen za přípravu atentátu na novinářsku Sabinu Slonkovou.

Pražský podnikatel Roman Janoušek, jehož dlouhé prsty sahají do nitra české politiky, zejména jejích pražských představitelů, má veliký problém.

V pátek opilý v pražské Michli boural, řidičku auta, jež naboural, která se ho snažila zastavit, pak úmyslně srazil a přejel zadním kolem. Jedenapadesátiletá žena vietnamské národnosti utrpěla zlomeninu bérce, má zlomená žebra a těžký otřes mozku.

Janouškovi hrozí až deset let vězení. Vysekat ho z toho má tým právníků včele s advokátem Vítem Širokým, kterého Blesk.cz kontaktoval.

Kontaktoval jste pana Janouška vy, nebo on se ozval vám?
„To je moje a jeho věc, já nemám od něj žádné instrukce o tom, jestli mohu komunikovat s novináři. A jak víte, tak on nerad s médii mluví.“

Znáte se s panem Janouškem osobně?
„Nikdy jsem se s ním nesetkal. Možná mi byl někdy představen, ale nikdy jsem s ním nebyl na obědě nebo něco takového.“

Budete se snažit o narovnání, jako tomu bylo případě nehody radního za ODS Martina Langmajera?
„Jestliže byla při nehodě způsobena újma na zdraví, tak zcela jistě bude pan Janoušek chtít tuto ženu odškodnit.“

Tušíte, jaká částka by to mohla být?
„To nevím, o tom jsme nemluvili. Já to beru spíše z toho lidského hlediska. Jako každý slušný člověk bude o nějakých penězích uvažovat.“

Myslíte si, že je pan Janoušek slušný člověk?
„Vy si snad myslíte něco jiného?“

Já nejsem ten, kdo měl pana Janouška hodnotit. Zajímá mě váš názor…
„Já si to myslím. Pro mě je to klient. Mně nikdy nic neprovedl, nic mi neukradl.“

Skrýval se pan Janoušek před policií?
„To je absurdní. Vadí mu spíš zájem médií. S policií bylo domluveno setkání na pondělí. Standardní je, že je usnesení o zahájení trestního řízení doručeno poštou, nikoli že to někomu tlačí do ruky.“

Přesto ale v případě pana Janouška došlo k osobnímu doručení už v neděli v podvečer, tedy den před domluveným termínem.
„No jasně. Bylo to neobvyklé. Klient si to převzal, aby nevznikaly nějaké pochybnosti a fámy. Běžné to není.“

Jaký trest panu Janouškovi hrozí, popřípadě o jaký výsledek se budete snažit vy?
„Zatím jsem usnesení o zahájení trestního řízení  neviděl a nečetl, takže nemůžu říct. Mně to jde poštou, takže to dostanu, počítám, ve středu.“

To se do té doby s klientem nespojíte, když má pan Janoušek takový zájem na tom, aby to bylo řešeno rychle už proto, aby se předešlo fámám?
„Nechte intenzitu na nás.“

bonny54 ( 27. března 2012 15:31 )

to bylo jakkoli. Ale když v tomto řípadě na někoho najedu s takovým autem, zak zní otázka , jestli jsem ho nechtěl zabít. Bylo si prase Janoušek vědomo toho, že nesedí ve VELOREXU?

blooroses ( 26. března 2012 21:57 )

To spíš tvoje názory furmuje braková seriálová tvorba O tom, co dokáže naše právnická elita a jaké triky používá, víš prd.

rudyptak48 ( 26. března 2012 20:56 )

Chytráku, ty si jistě z pražské právnické rodiny, nebo přímo jeho kamarád? Tak nám tady odkryj, co vidíš ve své kouli. Také ten Colombo... nicka blooroses. Nedívejte se tolik na americké seriály. U nás je daleko větší žumpa.

catherin4 ( 26. března 2012 17:00 )

 Jasne, ze Janousek je slusny clovek. Svojho pravnika ani jeho rodinu predsa autom nepresiel a nejazdil na nich. To, ze takmer zabil niekoho ineho je absolutne nepodstatne. Aj keby bol masovy vrah a zavrazdil stovky ludi, pokial sa nedotkol svojho pravnika, je to slusny clovek a basta.

blooroses ( 26. března 2012 16:55 )

Komunikování = výměna informací. Jde o to, co kdo považuje za informace

Zobrazit celou diskusi