Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hlavní svěděk Janouškovy nehody: Byla to chladnokrevná poprava

Video se připravuje ...
Autor: Veronika Pukačová - 
26. března 2012
05:02

Pronásledoval ho dlouhé kilometry. Bez něj by možná pražský kmotr a kamarádíček exprimátora Pavla Béma (ODS, 48) Roman Janoušek (43) unikl spravedlnosti a smál se, jak je mazaný. Řeč je o korunním svědkovi, který v pátek na případ bezohledného sražení ženy upozornil policii a nalepil se na ujíždějící Janouškovo porsche. Celou honičku popsal exkluzivně Blesku.

Urostlý mladý muž, ostříhaný téměř dohola. Tak vypadá ten, jehož svědectví může dostat někdejšího neoficiálního vládce Prahy za mříže. „Myslel, že mu to projde, ale když mě viděl, v očích jsem mu četl strach...“ vzpomíná na páteční setkání s Janouškem svědek, který chce zůstat v anonymitě. Dlouho přitom netušil, s kým má vlastně tu čest.

„Jel jsem po Vyskočilově ulici, viděl jsem ťuklé volvo a paní, která evidentně běžela za pachatelem. Stoupla si před jeho auto stojící na červené a domáhala se, aby vystoupil. Dvakrát na ni najel, a když padla zelená, dupl na plyn. Ženu nabral na hauptnu a pak jí přejel nohy. Byla to chladnokrevná poprava autem místo zbraně,“ líčí muž začátek pátečního dramatu.

Když se přesvědčil, že se o ženu postarají kolemjdoucí, vydal se sám za Janouškem. „Zkoušel mi ujet, hlavně na rovinkách to rozpaloval na 130 km/h a já mu se svou fabií sotva stačil,“ říká.

Přestože Bémův lobbista neváhal ujet od nehody, na červené prý paradoxně vždy zastavil. Jeho pronásledovatel byl telefonem celou dobu ve spojení s policií a navigoval ji, kam má jet.

A pak Janoušek najednou v klidu zaparkoval a vyšel s telefonem u ucha do parku na pražském Pankráci. „Bylo to na hlavu postavené, dělal, že se ho to netýká. Šel naprosto v klidu, i když dost vrávoravě, a celou dobu telefonoval. Když ho pak policisté odchytli, seděl na lavičce a překvapeně se ptal, co se děje. Sotva mluvil, byl úplně namol,“ tvrdí muž, kterému pak děkoval i manžel zraněné ženy. Na toho prý na služebně okamžitě nastoupili Janouškovi právníci, on s nimi ale odmítl mluvit.

Až na policii se korunní svědek dozvěděl, koho honil. „Stál tam opřený v rohu a vypadal jak po dvoudenním flámu. Na policisty se jen smál a říkal: Tak já se omlouvám a díky,“ dodává Janouškův pronásledovatel. Toho, co udělal, prý rozhodně nelituje. Dost přitom riskoval a ani teď není vyloučené, že může být terčem nátlaku.

Video  Celý rozhovor se svědkem Janouškovy nehody  - Veronika Pukačová
Video se připravuje ...

„Jde mi o spravedlnost a také o to, aby byla ta paní v pořádku. Pražské mafie se nebojím, i kdyby mi vyhrožovali, nebo nabízeli miliony, já mám jasno. V tom autě seděl Janoušek, to on tu ženu málem zabil a to dosvědčím u soudu,“ je pevně rozhodnutý.

laco ( 30. března 2012 17:13 )

Joz.ne.. si jeden zmála, ktorému to pomaly dochádza.... Ale realita je ešte krutejšia. Tí hajz-lové nikoho vyhadzovať nemusia. Nik čistý sa totiž hore nedostane. Slušní adepti sú likvidovaní už na lokálnej - mestskej úrovni. Hore sa prekliesnia už len LOAJÁLNI GORILIACI S VYOPERANOU CHRBTICOU. Ale netreba na nich pozerať krivo. Nemôžu za to. To systém! A za ten môžu voliči...

keep.smiling ( 30. března 2012 13:38 )

politická příslušnost nemá s takovým charakterem nic společného. Ani ta komunistická, ani žádná dnešní...je to jen a jen o charakteru, který je v Čechách u každé druhé osoby dost špatný

keep.smiling ( 30. března 2012 13:36 )

smeknu klobouk před tímto svědkem, jestli bude i takto vypovídat u soudu. a měl by pak dostat metál, zasloužil by si ho.

gogo ( 28. března 2012 17:47 )

Nechtěl bych být nyní v jeho kůži... Ale smekám před ním. Zatím ... Buď si přijde ke slušným penězům, nebo přijde o to nejdražší co má ...

foji ( 28. března 2012 12:02 )

Dík za odvahu, která zasluhuje ocenění !Je to svědectví o zločinném úmyslu tohoto darebáka!

Zobrazit celou diskusi