Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Motorkáři zahájili sezonu nevesele: Nehod rychle přibývá

Hezké počasí vylákalo na silnice během uplynulého víkendu řadu motorkářů, zvýšil se tím však i počet dopravních nehod
Hezké počasí vylákalo na silnice během uplynulého víkendu řadu motorkářů, zvýšil se tím však i počet dopravních nehod  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
26. března 2012
23:41

Hezké jarní počasí vylákalo na silnice mnoho motorkářů, kteří dosud měli své stroje zazimované. S nárůstem jejich počtu na silnicích však během uplynulého víkendu došlo k dramatickému zvýšení dopravních nehod, na kterých se vyznavači dvou rychlých kol podíleli. A často šlo o život.

U Hodkovic nad Mohelkou se těžce zranil motorkář poté, co nezvládl řízení, vylétl ze silnice a narazil do nedalekých zábran proti lesní zvěři. Na místě přišel o nohu!

S vážnými zraněními v brněnské nemocnici pak bojuje i motorkář - důchodce (68), který na Žďársku taktéž nezvládl svůj stroj, vylétl z pravotočivé zatáčky, vjel do protisměru a srazil se s projíždějící Fábií.

"Náraz jeho stroj odmrštil na strmou stráň a poté se letící tělo motorkáře srazilo ještě s dalším osobním autem," popsala průběh dramatické havárie policejní mluvčí Monika Pátková.

Nejzranitelnější účastníci silničního provozu

Nehody motocyklistů na počátku jarní motoristické sezony si však vyžádaly již i první mrtvé, třeba karambol na Jihlavsku. "Na chování motorkářů na silnicích se zaměříme v rámci dohledu nad silničním provozem v průběhu celého letošního roku. Postihovat všechny jejich přestupky je ovšem nad naše síly," přiznal dopravní šéf Krajského policejního ředitelství Vysočiny Jan Kostečka pro tn.cz.

Nejčastějšími přestupky je rychlá jízda, ale také neuzpůsobení stylu jízdy aktuálním podmínkám.

Motorkáři, kteří jsou jedněmi z nejzranitelnějších účastníků silničního provozu, musí v současné době dávat zvýšený pozor na zhoršený stav vozovek po zimě - na mnoho místech je jejich povrch popraskaný, objevilo se velké množství výtluků a na silnicích také místy zůstávají zbytky štěrku ze zimního posypu, které zvyšují riziko smyku.

lenkakrajta ( 27. března 2012 09:01 )

Mě, například ještě nikdy motorkář život naohrozil, narozdíl od magorů na dálnici!

prochol ( 27. března 2012 08:36 )

Spíš sezona většiny z jezdících sebevrahů na silnejch mašinách,kteří si chtějí něco dokázat.

Zobrazit celou diskusi