Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Párty bez rodičů: Místo opojení přišel u dívky (13) cukrovkářský kolaps

V těchto místech našli dívku, která prodělala glykemický šok
V těchto místech našli dívku, která prodělala glykemický šok  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada, Kjos - 
20. března 2012
16:12

Tragédií mohl skončit mejdan čtveřice školáků (13 až 14) na sídlišti v centru Jihlavy. Dívka (13) si do bytu pozvala dvě spolužačky a jednoho kamaráda (14). Zatajila jim však, že je diabetička a pod vlivem zkonzumovaného alkoholu začala nečekaně ztrácet vědomí.

Bezvládné tělo školačky pak krátce před půlnocí nalezla na ulici mezi panelovými domy jedna z náhodných chodkyň.

„Ta na místo okamžitě přivolala záchrannou službu a policisty,“ informovala Blesk mluvčí jihlavských policistů Jana Kroutilová.

Školáci se domnívali, že jejich kamarádka přebrala

„Patrně ji vyvedli ven před dům na vzduch, aby se z nevolnosti probrala,“ popisovala chování trojice zbylých školáků policejní mluvčí. Dívku však před domem ponechali svému osudu a šli zpět dál slavit.

„My jsem dívku našli na ulici v bezvědomí ve velmi vážném stavu. Naštěstí dýchala. Posádka záchranářského vozidla ji okamžitě převezla do nemocnice na jednotku intenzivní péče dětského oddělení,“ řekla Blesku ředitelka jihlavských záchranářů Vladislava Filová.

Policisté pak ukončili zábavu zbylých spolužáků, které postupně předali přivolaným rodičům.

„Nyní zjišťujeme, jak se tito nezletilci dostali vůbec k alkoholu. Rodiče dětí by měli vědět co jejich syn či dcera dělají, s kým tráví volný čas,“ zdůraznila policejní mluvčí Kroutilová.

Školačka může mluvit o štěstí

„Cukrovka v kombinaci s alkoholem je cestou do pekla. Nečekaně nízká hladina cukru způsobí bezvědomí pacienta a celé to může skončit i smrtí,“ popsal číhající nebezpečí lékař Jan Sedlák.

mortis69 ( 21. března 2012 04:57 )

V těchto letech jsme se věnovali hlavně sportu a vrchol oslavy byla sklenka babiččina rybízáku.Dneska mladí žijí velmi nezdravě a pak se diví

luboze ( 20. března 2012 22:39 )

pri cukrovke sa može piť alkohol,avšak dievcina sa mala aj najesť...a piše sa diabetická hypoglykemia...ta hrozí aj zdravym ludom,ak maju velku fyzicku aktivitu,alebo nejedli a pili...tvrdy alkohol zráža cukor každemu človeku nielen diabetikom,zabudli ste dopisat....

hugu ( 20. března 2012 21:09 )

Perfektní kamarádi a ještě lepší rodiče,nevědět o svých dětech do půlnoci, co kde vyvádějí, svědčí o úžasné výchově.

Zobrazit celou diskusi