Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Manželka vraždícího vojáka: Modlím se za něj a prodala jsem náš dům

Autor: ČTK, jos - 
20. března 2012
11:43

Americký voják Robert Bales, který postřílel 16 afghánských civilistů, si na svůj čin téměř nepamatuje. Uvedl to jeho právník John Henry Browne. Jeho manželka Karylin Bales uvedla, že se za manžela modlí a přiznala, že je nucena prodat rodinný dům, protože nezvládá splácet hypotéku.

Osmatřicetiletý voják čeká ve věznici Fort Leavenworth v Kansasu na formální obvinění a zahájení vojenského soudu. "Má nějaké vzpomínky na události před tím incidentem a nějaké vzpomínky na dobu po incidentu. Na to, co se dělo mezitím, si pamatuje jen málo," řekl Browne.

Právník také uvedl, že Bales před incidentem popíjel alkohol. "Řekl, že měl několik loků něčeho. Ale ani nevypil celý nápoj," uvedl Browne. Podle něj tak alkohol zřejmě při masakru významnou roli nehrál.

Bales byl na své čtvrté zahraniční misi. Před nasazením v Afghánistánu sloužil třikrát v Iráku.

V neděli 11. března Bales údajně opustil základnu a v několika domech postřílel 16 afghánských civilistů, z toho devět dětí. Některá těla pak spálil. Po zadržení se k útoku přiznal.

Modlím se za něj, říká zdrcená manželka

"I já chci vědět, co se vlastně stalo. Chci vědět, jak se to mohlo stát," řekla Karilyn Bales, které je stejně jako jejímu manželovi Robertovi 38 let a má s ním dvě malé děti.

"Naše rodina má jen málo informací mimo rámec toho, co jsme se dočetli v médiích," dodala v prohlášení zveřejněném prostřednictvím právníka ze Seattlu Lanceho Rosena. "Ale to, co bylo oznámeno, je naprosto odlišné od povahy muže, kterého znám a obdivuju." Sama prý nedokáže nijak objasnit celý incident. "Modlím se za oběti a jejich rodiny, stejně jako za svého muže, kterého nesmírně miluju," uvedla Bales.

Karilyn a Robert se seznámili přes internetovou seznamku, vzali se v roce 2005 a krátce poté Karilyn otěhotněla s jejich prvním potomkem. Tehdy také koupili dům, který je nyní na prodej, protože nejsou schopni splácet hypotéku. 

zelena.karkulka ( 20. března 2012 19:36 )

celá rodina to má spočítaný

jjjjjjjjjj ( 20. března 2012 14:43 )

Modlí se za něho? tak by se možná taky měla podívat na to, jak jednomu jejímu dítěti dá hlaveň do pusy a zmáčkne a druhému skočí na hrudník oběma nohama, že mu rozláme žebra a rozdrtí orgány. Pak by se modlít přestala krá.va

lipno ( 20. března 2012 12:11 )

Modlím se za něho? Inu Američanka, tam je vraždění v cizích zemích skoro povinné!

Zobrazit celou diskusi