Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Britští vojáci v Afghánistánu: Zneužívali děti, scény si natáčeli

David Cameron mluví s vojáky - Ilustrační foto
David Cameron mluví s vojáky - Ilustrační foto  (Autor: Profiemdia.cz)
Autor: INT, oj - 
18. ledna 2012
14:15

Dva britští vojáci byli zatčeni kvůli podezření ze zneužívání afghánských dětí. Podle obžaloby je nutili, aby se dotýkali intimních partií, scény si filmovali a na počítači je ukazovali dalším vojákům.

„Nic není dokázáno. Musíme zjistit, jestli šlo o sexuální násilí, nebo o neuvážené blbnutí. Ať už to ale bylo jakkoliv, je to zcela nepřijatelné a velmi to poškozuje pověst britské armády. Musí se to vyřešit tak rychle, jak to jen bude možné. Žádné kriminální chování nebudeme tolerovat. Nesmíme nechat jedince, aby poškozovali výbornou práci našich jednotek v Afghánistánu,“ řekl deníku The Sun zdroj blízký vyšetřování.

O incidentu byl informován ministrem obrany i předseda britské vlády David Cameron, který byl tvrzením hluboce šokován.

Zpráva o zneužívání afghánských dětí přišla jen několik dní po té, co se na internetu objevilo video, na kterém příslušníci americké armády močí na těla zabitých Afghánců.

Video  VIDEO  - liveleak.com
Video se připravuje ...

mandat ( 18. ledna 2012 17:31 )

Proc porad smrdi v Afganistanu???????? Stoji to silene penize a jak je videt,vijaci maji nudu a nevedi roupama co delat.

autentickej ( 18. ledna 2012 16:45 )

Já bych to zase tak příkře neviděl.To si jen nemytej a smradlavej anglickej hnus myslel, že je na dovolené v Čechách a u zdejších štětek je to placený.

Zobrazit celou diskusi