Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nepřítel státu Pitr se vrací domů: Kvůli dětem a rodině, která se o něj bojí

Autor: map, simao.k - 
18. března 2012
07:37

Pro Jiřího Paroubka nepřítel státu. Pro justici vězeň, který má sedět za podvody. A pro jednoho malého kluka táta, který »moc pracuje«, takže se už skoro rok neukázal doma. To všechno je Tomáš Pitr (41), který se v pátek překvapivě rozhodl vrátit domů, kde ho čeká vězení. A kde se jeho matka Ellen Pitrová (62) bojí, že nepřežije.

„Můj klient vzal v úvahu i dlouhodobé odloučení od své rodiny,“ zdůvodnil Pitrův právník to, proč náhle Pitr ve švýcarské vazbě stáhl žádost o azyl, a proto nic nebrání jeho vydání do Česka.

Pitrova matka: Bojím se, že tu nepřežije

Návratu domů se ale zoufale bojí jeho matka, která vloni v červnu poskytla Blesku exkluzivní rozhovor. „My máme strach, po něm jde tolik lidí… Já se bojím, že by to tady nepřežil, bojím se o jeho život,“ řekla Pitrova matka na otázku, zda by nebylo lepší, kdyby se její syn vrátil.

To, že utekl, ostatně přisuzovala tomu, že mu šlo o život. „Jinak by neutekl, on je silný patriot, neopustil by to tady,“ tvrdila Pitrová. Její strach zřejmě synovým rozhodnutím vrátit se zesílil. „Omlouvám se, nebudu to komentovat,“ řekla pouze včera Blesku.

Táta moc pracoval: Odloučení od rodiny ho trápilo

Jak ale už dřív připouštěla, uprchlíka Pitra trápilo odloučení od rodiny. Pitr má tři syny, kterým je 18, 12 a 5 let. A s tím nejmladším bylo podle babičky největší »peklo«.

„Malinkej se občas zeptá, kde je táta, tak se řekne, že pracuje. Chce za ním, občas nás tahá do auta...“ svěřila se Pitrová. Pitrovo rozhodnutí znamená, že se už během krátké doby může vrátit do Česka, kde má v jednom z případů, za něž dostal šest let basy, povolenou obnovu řízení. V něm se bude rozhodovat, jestli své děti uvidí i jinak než přes mříže vězení.

Kauza Pitr

- Na začátku 90. let zbohatl na kšeftech s rumem

- Koupil Balírny (Marila), v roce 2000 pak získal Setuzu, byl partnerem kmotra Františka Mrázka.

- Za daňové delikty za 51 milionů dostal v roce 2006 pět let vězení, kam nenastoupil a skrýval se v cizině.

- V roce 2010 byl odsouzen za machinace s akciemi Setuzy, souhrnný trest za oba delikty zněl na 6 let.

- Uprchlíka zatkli Švýcaři v červenci 2010, od té doby sedí ve vazbě. Žádosti ČR o jeho vydání bylo vyhověno, proto Pitr požádal o azyl.

cid2000 ( 6. dubna 2012 09:33 )

Je to divadlo pro lidi-ovce od zdejší hospodářsko-politické mafie vládní !!!Pitr neřekne nic zvláštního.Za 2-3 roky bude za dobré chování a pokoru doma v miliardářské haciendě s bazénem.S velkou pravděpodobností se jeho právníci a zdejší politici dohodli co práskne(co může prásknout) a co řekne veřejně u soudu.Bude se to hrát do autu.Nic překvapujícího se konat nebude.Taky si chci jít sednout do VIP báně za 300miliónů zisk.To za 3 roky v práci nedokáži ušetřit z platu.A pak vysmáto do konce života.Bohužel to je jen dopředu připravené divadlo pro lidi.Na zvracení z této právní bezmocnosti,.....vymahatelnost práva v této banánové republice je otřesná a děsivá!!!!

gogo ( 19. března 2012 10:27 )

Již je to pod kobercem ...

merrylou212 ( 18. března 2012 18:10 )

Nějak nám utichla kauza dopravních podniků - potažmo Dvořák, nevéte něco nového ?

gogo ( 18. března 2012 15:18 )

Nepřítel státu ? My Češi se nepřátel nebojíme a na množství nehledíme ... Ale že jich je požehnaně.... Ten chorál se bude muset zopakovat. A s cepy ....

e.44 ( 18. března 2012 12:13 )

Všechno kecy v kleci. Jednoduše s právníkem přišli na něco, co ho zachrání před basou a zároveň přišli na pojistku, co mu ochrání život. Jinak by se nevracel.

Zobrazit celou diskusi