Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šokovaná polská delegace ve Smolensku: Místní mají doma věci obětí!

Autor: INT, Lucie Marková - 
13. března 2012
22:45

Polskou delegaci čekalo v ruském Smolensku nepříjemné překvapení. Při návštěvě místa tragédie, kde zahynul při leteckém neštěstí polský prezident Lech Kaczyński a někteří vrcholní političtí představitelé, zjistili, že někteří z místních obyvatel si rozebrali trosky letadla a věci pasažérů!

Delegace vedená varšavským radním Piotrem Guziałem přijela do Smolensku, aby podepsala dohodu o vzájemné spolupráci s ruskou obcí. Přitom zjistili, že někteří místní si po tragédii odnesli domů části letadla a dokonce i osobní věci pasažérů, uvedl server Novinky.cz.

V odhalení pomohl místní farmář, který sám polské delegaci přiznal, že některé části letadla má uschované doma. Prý je odkoupil od sběračů kovů, v garáži měl ale uskladněné i oděvy obětí osudného letu.

Na povrch nedávno vyplula i mnohem překvapivější informace. Server Wikileaks uveřejnil zprávu, podle které se měli Rusové snažit zabránit letu prezidenta v přistání. S největší pravděpodobností se pokoušeli, aby přijel na pietní akci pozdě. Kaczyński chtěl ve Smolensku uctít památku padlých polských zajatců, kteří byli zavražděni sovětskými vojsky v roce 1940.

abstergo ( 14. března 2012 12:28 )

Pravdu máte oba.

abstergo ( 14. března 2012 12:28 )

abstergo ( 14. března 2012 12:27 )

abstergo ( 14. března 2012 12:27 )

Chtěl jste říci postkomunistická anarchie, kterou využívají grázlové a bývalí bolševici s dobrými styky.

tomshark ( 14. března 2012 12:20 )

Americká armáda naopak na obsazených územích obyvatelstvo potravinami zásobovala a co se týká jejich chování,jejich prohřešky byly zcela ojedinělé. Zato například v Brně bylo nahlášeno jen v květnu 45 pětset - ano 500, znásilnění ruskými vojáky.

Zobrazit celou diskusi