Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlapec žil v místnosti jako zvíře: Musel jíst vlastní vlasy

Ilustrační foto. Tyranští rodiče chlapce zavřeli do prázdné místnosti a mučili ho hlady
Ilustrační foto. Tyranští rodiče chlapce zavřeli do prázdné místnosti a mučili ho hlady  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, hor - 
3. března 2012
06:20

Tmavá ledová místnost bez oken a bez topení, zdi pokryté výkaly a nedostatek jídla i vody. Tak nutili žít teprve tříletého chlapce jeho sadističtí rodiče. Když byl zachráněn, do jeho smrti chybělo jen pár hodin.

Sadistická matka Lisa Brooks (25) a nevlastní otec Thomas Lewis (22) zamkli bezmocné dítě v tmavé místnosti, kde ho dlouho týrali. Nedostával najíst a v holé místnosti byla obrovská zima. Tak přežíval do doby, než se o případu dozvěděla policie a malého kluka zachránila.

Chybělo jen několik málo hodin a chlapec by zemřel. Když si pro něj strážníci díky anonymnímu tipu přijeli, venku hustě sněžilo. A čekal je hrozný pohled. „Chlapce jsem našel v holé místnosti, nebylo tam, žádné světlo, radiátor byl vypnutý,“ popsal první kontakt s tříletým dítětem strážník James Periam. V místnosti byl pouze nočník, miska a vidlička.

„Všude byly výkaly, když jsem chlapce zvedl, jeho hlava mi padla na rameno a oči se mu obracely tak, že bylo vidět jen bělmo,“ popsal v slzách strážník před soudem. Kluk byl ledově chladný, bez života a pouze mělce dýchal. Okamžitě byl převezen do nemocnice. „Kdyby ho nepřivezli, zemřel by v několika hodinách, taková venku byla zima. Nutili ho jíst všechno možné, dokonce jeho vlastní vlasy,“ popsala stav dítěte mluvčí nemocnice Ward Ann Beard.

Manželé byli za týrání dítěte už odsouzeni a právě sedí ve vězení. Oba dostali několikaleté tresty. K případu se vyjádřil jeden z odborníků pro prevenci násilí na dětech. „Toto citlivé dítě bylo vystaveno životu v hrozných podmínkách, bylo zavřené v pokoji dvěma dospělými, kteří ho měli milovat a chránit,“ uvedl Des Mannion. Tříletý chlapec, který nesmí být pro svůj věk jmenován, je nyní v péči pěstounů a prý netrpí žádnou psychickou újmou.

pgga ( 4. března 2012 00:43 )

Preji Ti vse nej v CR Chapu ze je to Tvuj domov a verim ze bude lepe Jinak..stastna tady opravdu jsem....

pgga ( 4. března 2012 00:42 )

Popelko..velmi dobre napsano Ano jsem tady stastna..na Ceske stranky chodim jelikoz jsem nekolik let zila v CR,,v Praze...a musim rict ze v te dobe se mi tam moc libilo Otec je Cech....ALE..za poslednich par let tam uz nejezdim...tolik se toho "zmenilo" Kalifornie je opravdu nadherna..ne jenom to..lide jsou mili..privetivi... Mozna jeden z duvodu proc se ti libi bydlet na Floride Jsou tady vlastne lide z celeho sveta.....mam zname Brazilcany...Nemce..Holandany..Anglicany..Polaky..Rusy..atd..atd...

gogo ( 3. března 2012 21:44 )

Jsi skutečně šťastná ? Já o tom (dle toho jaké máš někdy názory)pochybuji... Já jsem šťastný v Česku. I v tom momentálním marastu. Ale již bylo i hůře. I Werich byl v Americe za války nešťastný a vysvětloval to tím "že s těmi lidmi nikdy nehrál kuličky" ... A o tom to je ...

gogo ( 3. března 2012 21:28 )

Milé děvče... nesmíš věřit všemu co se kde píše. A zvláště ne v bulváru... Zkus sníst jeden jediný vlas a pak budeš chytřejší než bílá vrána... Příhoda, kterou popisuješ, je hodna Blesku... Zvířata, která si musí čistit lízáním srst, mají k tomuto úkonu (zbytky srsti do žaludku) přizpůsoben trávící trakt, ale i tak se jim občas (v případě nedostatku potravy) vytvářejí v žaludku tzv. klky, které je někdy nutno operačně odstranit... U člověka příroda s tímto druhem čištění nepočítá ...

gogo ( 3. března 2012 17:11 )

Jen tech. poznámka... vlasy snít nelze... dávící reflex to neumožní...

Zobrazit celou diskusi