Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Za "kriploidního č***ka" se musí Černý Knížákovi omluvit, platit ale nebude

Autor: oj, ljš, Stanislav Kněnický - 
28. února 2012
16:53

Výtvarník David Černý se má podle soudu omluvit Milanu Knížákovi za to, že se o něm vulgárně vyjadřoval v ČT. Nemusí mu ale platit 150.000 Kč, které bývalý ředitel Národní galerie žádal jako odškodnění za to, že ho Černý v České televizi urazil.

Knížák také nemá podle soudu nárok na půl milionové odškodnění od České televize, v jejímž pořadu ostrá slova padla. Černý se však na její obrazovce musí Knížákovi do měsíce osobně omluvit, písemné vyjádření stačit nebude. Ani jeden z účastníků soudu nebude platit soudní výlohy. Obě strany se ale mohou odvolat.

Černý mluvil o Knížákovi v dokumentu Cena Jindřicha Chalupeckého. Podle žaloby uvedl, že je bývalý ředitel Národní galerie "nafoukanej, kriploidní č***k". Podle Knížáka ho tím chtěl umělec úmyslně urazit a znevážit. Zasáhl tak prý do jeho práva na čest a důstojnost. Česká televize se měla provinit tím, že vulgarity do vysílání pustila.

Soud se měl původně sporem zabývat již v lednu. Soudkyně Veronika Křesťanová však mužům navrhla, aby se nejprve pokusili při vyřešit smírem. Černý nakonec uvedl, že je ochoten zaslat Knížákovi omluvu v tomto znění: "Mé přirovnání profesora Milana Knížáka k mužskému pohlavnímu orgánu za použití vulgarismu bylo neadekvátní. Za přirovnání k tomuto orgánu se omlouvám." Podle svých slov přišel na to, že to není pravda. Knížák to odmítl.

sofia1 ( 28. února 2012 22:22 )

nahlednete na stranky pana Davida Cerneho, uvidite, ze opravdu neco umi a ma mnoho usmevnych napadu, s kterymi samozrejme nemusi kazdy souhlasit. UMELEC to ale je. Pan Knie-zak je babral, ktery ma zrejme dobre konekce.

lukreciaborgia ( 28. února 2012 19:58 )

"Výtvarník"????kromě růžového tanku neudělalnic dobrého.Kdyby s kámošema nenatřel tank na růžovo,tak po něm neštěkne ani pes.Neuvěřitelný suverén,provokatér a hlupák.Divím se,že to vůbec TV přehrála .

kamjdu ( 28. února 2012 18:19 )

Jeví se mi jako odporný hnusný člověk, ten kámoš vrchního lháře a zloděje na hradě.

gogo ( 28. února 2012 17:11 )

Oba jsou spíše záležitostí pro psychiatra...

Zobrazit celou diskusi