Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Obří kauza: Tento muž vylákal 13 milionů od 4246 lidí!

Video se připravuje ...
Autor: Slávka Červená - 
28. února 2012
10:17

Krajský soud ve Zlíně začal včera řešit vůbec nejobsáhlejší kauzu v historii tohoto soudu. Jen obžaloba má více než 360 stran, celý spis 80 tisíc! Obžalovaný Tomáš K. (31) ze Zlínska nabízel práci v zahraničí. Ve všech okresech republiky podvedl 4246 lidí. Přišel si tak na 13 milionů. Proces je plánován do konce roku. Obžalovaný požaduje výslech všech poškozených, což by trvalo až tři roky.

Tomáš K. vystupoval jako suverén a choval se zcela nestandardně. Když ho Blesk fotil, nenadával, jako většina obžalovaných. Za každý snímek poděkoval a uklonil se hlavou. Stejně se choval v jednací síni. „Výborná otázka. Děkuji,“ reagoval například na dotaz přísedícího soudu. „Neděkujte! Už jste poděkoval desetkrát a to stačilo,“ vyzvala ho důrazně předsedkyně senátu Iveta Šperlichová. „Mě rodiče učili, abych za vše děkoval,“ konstatoval.

Podnikatel nabízel na profesionálně udělaných webových stránkách zprostředkování práce v zahraničí od prosince 2006 – do ledna 2009. Když se zájemce zaregistroval, poštou mu přišel jen balíček s CD se seznamem volných míst, knihou Práce v zahraničí, kterou Tomáš K. napsal. Za to klient uhradil 1990 Kč. „To, co bylo prezetentováno na serverech bylo zavádějící a klamalo,“ uvedla Šperlichová.

Obžalovaný vinu odmítá. „Já s vámi nesouhlasím. Opakovaně jsme klienty upozorňovali, že práci nezprostředkováváme. Zajištoval jsem jen služby – ubytování, dopravu, překlad životopisu, pracovní smlouvy. Za tyto služby si připláceli. Byla to práce na bázi cestovní a překladatelské agentury,“ tvrdil podnikatel.

Nabídka zaměstnání byla lákavá – sběrač míčků v USA 50 tisíc, práce v krematoriu v Irsku 80 tisíc. „Zaplatil jsem 2000 a pak za překlady další tisícovku. Prakticky za nic a nikam jsem nejel,“ uvedl Radek K. (29) z Otrokovic. Podnikateli hrozí trest ve výši 5-10 let.

jeandecoster ( 28. února 2012 15:10 )

Každý jistě tušíme,že jde o podvodníka,avšak literou zákona, tomu tak nemusí být.Záleží na tom,jak svoji "nabídku" formuloval. "Zákazníci", za své peníze jakési "zboží"(byť to byl šunt) dostali,čili o klasický podvod,jak jej vykládá TZ §250, nejde.To je ta nedokonalost zákona,kterou se tento vykuk snažil obejít.Jistě patří za mříže,ale obávám se,že případným kladným(pro společnost) rozsudkem,může dojít k částečnému porušení (nedokonalého)zákona.

arcaben ( 28. února 2012 11:52 )

ahojky anasyi,máš v tomto pravdu,ale o to víc by lidé měli být obazřetní,tím spíš,že KAŽDÝ den hlásí v TV obdobné případy a lidi jsou jak hluchý a pořád rvou své peníze cizím lidem či neověřeným společnostem,tak co naděláš??Za blbost se platí,to je stará pravda-BOHUŽEL!!!

arcaben ( 28. února 2012 11:49 )

Hups,koukám,že nás napadlo úplně to samé

arcaben ( 28. února 2012 11:48 )

Dejte mu metál!!!Za to ,že našel tlupu makovců,kteří rozdávají své peníze!!!!

anasyi ( 28. února 2012 10:59 )

ellora,ano lidi jsou porad pitomi...ale ona to neni legrace potom videt lidi,kteri vsechny svoje posledni prachy dali na odjezd za praci,musi jeste vysolit nekomu ze ho ubytuje ani nevi kde a potom nemaji na cestu zpet domu do cech....

Zobrazit celou diskusi