Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ingr volal Monyové záchranku: Přijeďte, krvácí! Já ji pobodal

Autor: ljš, eis, op - 
22. února 2012
11:21

Soud s manželem spisovatelky Simony Monyové, který je podezřelý z její brutální vraždy, vrcholí. Na řadě je čtení listinných důkazů a závěrečných řečí. Hned úvodní důkaz se ukázal jako klíčový. Vyplývá z něj, že se Ingr k činu po vraždě přiznal operátorce záchranné služby.

V soudní síni zazněl záznam volání na linku záchranné služby. Jasně z něj vyplývá, co se v domě v ulici Zázmolí 16, v Brně-Obřanech stalo.

Operátorka: Prosím?
Ingr: Přijeďte, žena je pobodaná, zraněná. Zázmolí  16.
Operátorka: …ověřuje adresu…
Ingr: Přijeďte, je tu žena pobodaná, krvácí, rychle jde o život.
Operátorka: Vidíte na tu ženu? Odkud krvácí?
Ingr: Ano vidím. Z břicha… Z krku.
Operátorka: Kdo ji pobodal?
Ingr: Já!
Operátorka: Jak se jmenujete?
Ingr: Boris.

Boris Ingr po vyslechnutí záznamu opět dodal, že si na nic z osudného večera nepamatuje a že neví, že volal linku záchranné služby. Znalkyně z oboru psychiatrie Marta Holanová ale v uplynulých dnech uvedla, že Ingr ví, co spáchal, jen to účelově popírá.

V procesu s Borisem Ingrem zazněla závěrečná řeč státní zástupkyně Ivety Eichlerové. Uvedla, že bylo jasně prokázáno výslechem svědků, soudních znalců i ohledáním místa činu, že došlo k vraždě a kdo vraždu způsobil. „To, že si obžalovaný na svůj čin nepamatuje, považuji za účelovou formu jeho obhajoby,“ uvedla žalobkyně. Borisi Ingrovi navrhla trest za zločin vraždy v první polovině trestní sazby. Trestní sazba v tomto případě je 10 – 18 let odnětí svobody.

Předsedkyně senátu také předložila sms zprávy, které se Ingr s Monyovou vyměňoval. Ukázala také dva nože, jimiž byla Monyová zavražděna.

Předpokládá se, že odpoledne padnou závěrečné návrhy, tedy návrhy trestu pro Ingra. Rozsudek se ale neočekává. Soud si patrně nechá několik dní na uvážení výšky případného trestu pro Ingra.

rezacek ( 29. února 2012 09:27 )

Kdo je to Kamila Velikovská?

rezacek ( 29. února 2012 09:27 )

Hráli vedle v místnosti nějakou střílečku a hádali se, kolik kdo má životů. Simonka byla holt na liným levelu.

rezacek ( 29. února 2012 09:26 )

Ošklivá není. Akorát úsměv má trochu křečovitý. Ale kvůli tomu se ještě nezabíjí. Přítele musíte brát s rezervou - kdyby ji moc chválil, tak by určitě nebyl připuštěn se slovy "Když se ti tak líbí, tak si to udělej sám a mysli při tom na Monyovou". A to on určitě nechce,

rezacek ( 29. února 2012 09:22 )

Myslím, že o Simoně se mu ještě bude hodně zdát. Příštích dvacet let, vždycky, když si bude ve sprše sundavat kalhoty, aby podržel ostatním. Ti, co zabjí ženskou (notabene hezkou), to mají v base obvykle dost blbý. Horší to má snad je už jen prasečkář, co sejmul dítě.

lysohlavek02 ( 22. února 2012 20:24 )

zase tak nic nepěkného se nestalo... běžná domácí zabíjačka...

Zobrazit celou diskusi