Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Noční razie revizorů: V Brně chytili 79 černých pasažérů

Autor: Gabriela Peringerová - 
19. února 2012
13:59

Když autobus noční linky přibrzdí v Brně mezi dvěma zastávkami a během okamžiku do něj nastoupí dvanáct mužů v civilu a osm strážníků v uniformě, nejde o přepadení autobusu, ale o kontrolu jízdenek. Jednu z pečlivě utajovaných razií udělali revizoři v brněnských nočních rozjezdech o víkendu. Blesk byl u toho.

Do každých dveří vytipovaného autobusu nastupují dva revizoři, dva strážníci. Vyděšené pohledy cestujících se většinou mění v zoufalé. Černí pasažéři totiž nemají šanci uniknout. „Ani nemohou. Mimo zastávky nesmí cestující vystupovat,“ vysvětluje jeden z revizorů, který celou akci řídí.

Společně s revizory jsou v autobusu také tři muži z cizinecké policie. Pokud cizinec nechce předložit doklady, zjistí jeho totožnost právě oni. Češi, kteří nemají doklady, si musí s revizorem a strážníky vystoupit a nahlásit své jméno policistům v autě, které jede za kontrolovaným autobusem. „Většinou se nám tak podaří odhalit i několik černých pasažérů, po kterých pátrá i policie,“ dodal revizor.

Při noční směně uvízl v síti brněnských revizorů i Američan. Muž z New Yersey s bydlištěm na Hollywood Avenue slíbil, že pokutu přijde do kanceláře dopravního podniku vyřídit hned v pondělí.

Dopravní podnik dělá noční „přepadovky“ zaměřené na černé pasažéry nepravidelně. „Minimálně ale jednou za měsíc. Jde o preventivní akci, tak aby si lidé uvědomili, že ani nočními rozjezdy nemohou jezdit bez platné jízdenky,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Linda Škrancová.

Noční akce revizorů v Brně

Doba trvání: od 22.00 do 5.00 hodin

Kontrolovaných autobusů: 12

Kontrolovaných cestujících: 540

Černých pasažérů: 79

Pokuty placené na místě: 15

 

cert ( 19. února 2012 21:48 )

decathlon: když požádáš asistenci policie u nějaké soukromé akce, tak jí za to budeš muset zaplatit. Už chápeš hňupe nedůvtipný?

cert ( 19. února 2012 21:45 )

A kterou do koruny zaplatil ze svého. Výtěžek sbírky, kterou na to lidi udělali dal na dobročinnost. Jediná z "poškozených" stran, se přihlásila ODS. Vondra čmajzne půl miliardy a nejneže nedostane ani hodinu vězení, ještě si klidně dál sedí ve vládě. Už se vám rozsvěcuje?

hofihofi ( 19. února 2012 20:58 )

Ve 12 autobusech 79 lisi nacerno, ro je dobra bilance, hehehe

gevi ( 19. února 2012 20:49 )

On nepůjde za tykadla, nýbrž za škodu 15 000, kterou způsobil poškozováním cizí věci.

gevi ( 19. února 2012 20:48 )

Počkejte, za dva tři roky budou plakat do televize, že jednou nezaplatili pokutu a najednou na ně přišla exekuce.

Zobrazit celou diskusi