Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Rodiče otrávil dým z kamen: Našla je dcera, která přežila jen náhodou

Mária s Ladislavem se otrávili zplodinami z kouře. Našla je jejich dcera Marienka (archivní snímek)
Mária s Ladislavem se otrávili zplodinami z kouře. Našla je jejich dcera Marienka (archivní snímek)  (Autor: hlk)
Autor: Čas.sk, šim - 
13. února 2012
13:35

Levné dřevo a z něj jedovatý kouř se stal osudným slovenské rodině z Mošurova. Maria (†49) se jím otrávila, její manžel Ladislav (56) bojuje o život. Rodiče našla v kuchyni dcera, která přežila jen obrovskou náhodou.

K tragédii došlo v sobotu v rodinném domě v Mošurově v okresu Prešov. Své rodiče bez známek života našla dcera Marienka (19). Tak jen zázrakem unikla tragické smrti. Spala totiž v patře jejich rodinného domu, kde žije její babička s tetou Vierou. V přízemí pak žili Ladislav s Marií a dětmi Marienkou a Jakubem (20).

„Marienka spala u nás. Ráno jsme si spolu daly kávu. Slyšely jsme i zvuky zespodu. Potom jsme ale ucítily zápach. Šla se proto podívat dolů, co se děje,“ vypráví teta Marienky, sestra Ladislava.

Dcera našla otce i matku v kuchyni. „Matku se snažila oživit, ale marně. Otci přivolala záchranku,“ dodala smutně Viera. Ladislav byl okamžitě převezen do košické nemocnice a absolvoval pobyt v hyperbarické komoře, aby se jeho zplodinami otrávený organismus co nejrychleji okysličil. Jeho stav je nyní sice stabilizovaný, ale i nadále zůstává velmi vážný.

Rodina Marie a Ladislava je už dlouho ve finanční tísni, snažili se proto šetřit, kde se dalo. „Dostali peníze na dřevo, ale koupili nějaké levné, nebylo kvalitní,“ nechala se slyšet jejich příbuzná. Vůbec netuší, zda bude mít rodina dostatek peněz, aby Marii vypravili pohřeb.

Navíc to není jediné neštěstí, které je postihlo. V nemocnici je také starší syn Ladislava a Marie Jakub, který bojuje s vážnou nemocí. Marienka se z neštěstí sesypala a na pár dnů raději odešla z domu hrůzy.

mandat ( 13. února 2012 22:02 )

Ten kour neni zas tak videt.Mozna,ze se u nich kourilo casto,tak jim to anineprislo.Nebo je take mozne,ze se chtel ten manzel zbait sve pohledne manzelky.Mozne je dneska vsechno.

mandat ( 13. února 2012 22:01 )

Mam dotaz. Je opravdu ta Marie zenska ??????????????

Dannero ( 13. února 2012 15:24 )

v článku je hodně nejasností, otrávili se kouřem když byli v kuchyni. A proč neviděli a necítili kouř? A jaký je rozdíl mezi kvalitním a levným nekvalitním dřevem, kromě výhřevnosti?

Zobrazit celou diskusi